Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr pompoen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olie
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels sherry
- Peterselie
- Peper
- Zout
- 1 dl sojacuisine (natuurvoedingswinkel)
- Amandelschaafsel
-
Bereiding:- Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees klein
- Snipper de ui en pers de knoflook uit
- Fruit de ui met de knoflook in de olie glazig, voeg de pompoen toe en
laat dit een paar minuten zachtjes stoven - Schenk er de bouillon en de sherry bij, voeg wat fijngeknipte
peterselie en naar smaak peper en zout toe en laat de soep in 30 minuten
zachtjes gaar koken - Roer er de sojacuisine door, schep de soep in de borden en bestrooi die
met wat geroosterd amandelschaafsel