Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 750 gr pompoen
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 eetlepels olie
    • 1 liter groentebouillon
    • 2 eetlepels sherry
    • Peterselie
    • Peper
    • Zout
    • 1 dl sojacuisine (natuurvoedingswinkel)
    • Amandelschaafsel


  • Bereiding:

    • Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees klein
    • Snipper de ui en pers de knoflook uit
    • Fruit de ui met de knoflook in de olie glazig, voeg de pompoen toe en
      laat dit een paar minuten zachtjes stoven
    • Schenk er de bouillon en de sherry bij, voeg wat fijngeknipte
      peterselie en naar smaak peper en zout toe en laat de soep in 30 minuten
      zachtjes gaar koken
    • Roer er de sojacuisine door, schep de soep in de borden en bestrooi die
      met wat geroosterd amandelschaafsel