Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 150 gr (verse) penne
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gr Italiaanse Quornstukjes
- 1 gesnipperde ui
- 1 uitgeperste teen knoflook
- 300 gr panklare spinazie
- 100 ml koksroom
- Zout
- Versgemalen vierkleurenpeper
- 25 gr Parmezaanse kaas
-
Bereiding:- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
- Verhit 1 1/2 eetlepel olie in de wok, bak de Italiaanse Quornstukjes knapperig bruin en
schep ze op een bordje - Voeg de rest van de olie aan het bakvet toe en fruit de ui en de knoflook heel even aan
- Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend op hoog vuur slinken
- Laat het vocht verdampen
- Giet de penne af, schep de pasta met de Quornstukjes en de room door de spinazie en
warm het geheel nog even goed door - Voeg naar smaak zout en peper toe
- Schep de pasta in 2 diepe borden en strooi er de kaas en de pijnboompitten over
- Tip: Dit pastagerecht wordt extra lekker als u het nog even gratineert
- Schuif de (ovenvaste!) borden in een voorverwarmde oven (200°C) of onder een
voorverwarmd grillelement en laat de kaas smelten