Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 150 gr (verse) penne
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 200 gr Italiaanse Quornstukjes
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • 300 gr panklare spinazie
    • 100 ml koksroom
    • Zout
    • Versgemalen vierkleurenpeper
    • 25 gr Parmezaanse kaas


  • Bereiding:

    • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar
    • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
    • Verhit 1 1/2 eetlepel olie in de wok, bak de Italiaanse Quornstukjes knapperig bruin en
      schep ze op een bordje
    • Voeg de rest van de olie aan het bakvet toe en fruit de ui en de knoflook heel even aan
    • Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend op hoog vuur slinken
    • Laat het vocht verdampen
    • Giet de penne af, schep de pasta met de Quornstukjes en de room door de spinazie en
      warm het geheel nog even goed door
    • Voeg naar smaak zout en peper toe
    • Schep de pasta in 2 diepe borden en strooi er de kaas en de pijnboompitten over
    • Tip: Dit pastagerecht wordt extra lekker als u het nog even gratineert
    • Schuif de (ovenvaste!) borden in een voorverwarmde oven (200°C) of onder een
      voorverwarmd grillelement en laat de kaas smelten