Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 wortel
    • 1 steel bleekselderij
    • 1 sjalotje/uitje
    • 1 laurierblad
    • Olie
    • 1 liter kippenbouillon
    • 250 gr kipfilet
    • 1/2 literblik maïskorrels
    • 1/2 rode paprika
    • 1/2 groene paprika
    • 100 gr julienne van wortel
    • Mini blikje bruine bonen
    • 100 gr kruidenroomkaas
    • 45 gr bloem
    • Vers koriandergroen


  • Bereiding:

    • Snijd de groenten grof en fruit ze met het laurierblad in wat olie
    • Voeg de bouillon toe, breng die aan de kook, leg de kipfilet erin en laat dit samen 1/2 uur trekken
    • Zeef de bouillon en vang hem op
    • Snijd het kippenvlees in blokjes en schep het weer bij de bouillon, met de uitgelekte maïs, de fijngesneden paprika, worteljulienne en bruine bonen
    • Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten koken
    • Roer de roomkaas met de bloem en wat soep los en roer dit bij de soep
    • Breng de soep weer aan de kook en kook de soep al roerend 5 minuten, zodat de bloem kan binden en gaar wordt
    • Knip wat koriandergroen fijn en roer dit van het vuur af bij de soep
    • Serveer de soep met chilisaus en taco-chips