Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 wortel
- 1 steel bleekselderij
- 1 sjalotje/uitje
- 1 laurierblad
- Olie
- 1 liter kippenbouillon
- 250 gr kipfilet
- 1/2 literblik maïskorrels
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 100 gr julienne van wortel
- Mini blikje bruine bonen
- 100 gr kruidenroomkaas
- 45 gr bloem
- Vers koriandergroen
-
Bereiding:- Snijd de groenten grof en fruit ze met het laurierblad in wat olie
- Voeg de bouillon toe, breng die aan de kook, leg de kipfilet erin en laat dit samen 1/2 uur trekken
- Zeef de bouillon en vang hem op
- Snijd het kippenvlees in blokjes en schep het weer bij de bouillon, met de uitgelekte maïs, de fijngesneden paprika, worteljulienne en bruine bonen
- Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten koken
- Roer de roomkaas met de bloem en wat soep los en roer dit bij de soep
- Breng de soep weer aan de kook en kook de soep al roerend 5 minuten, zodat de bloem kan binden en gaar wordt
- Knip wat koriandergroen fijn en roer dit van het vuur af bij de soep
- Serveer de soep met chilisaus en taco-chips