aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 600 gr zeewolf (van het dikke gedeelte, ca 12 cm lang)
    • 1 dl witte wijn
    • 2 preiwitten
    • 150 gr spinazie
    • Boter
    • 8 broccoliroosjes
    • 1 ui
    • 1 dl rode wijn
    • 4 dl room
    • 1/2 dopje saffraanpoeder
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Vraag aan uw vishandelaar om de zeewolf te fileren en elke filet in 2 plakjes
      te snijden zodat u 4 plakjes van ca 12 cm op 12 cm bekomt
    • Neem het visafval mee
    • Verwarm de witte wijn, voeg er 1 dl water aan toe en kook de visafval gedurende
      ca 20 minuten
    • Maak de preiwitten schoon, was ze en snijd ze in ragfijne julienne
    • Maak de spinazie schoon, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water
    • Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef
    • Smelt een nootje boter en bak er even de prei-julienne in
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Wrijf het midden van 4 velletjes aluminiumpapier, van ca 20 cm op 20 cm, in met
      boter en schik er de vis op
    • Kruid met peper en zout en verdeel er de prei-julienne over
    • Rol de vis op en wikkel er vervolgens het aluminiumfolie rond
    • Sluit de uiteinden goed af
    • Pocheer de rolletjes 10 minuten in water
    • Maak ondertussen de broccoliroosjes schoon, was ze en kook ze beetgaar in
      lichtgezouten water
    • Laat ze uitlekken maar houd ze warm
    • Pel de ui, snijd hem in ringen en kook deze gaar in de rode wijn
    • Laat ze eventjes uitlekken
    • Giet de visbouillon door een zeef, breng hem opnieuw aan de kook en voeg er de
      room bij
    • Laat de saus inkoken, breng ze op smaak met peper en zout en verdeel ze
      vervolgens in 2 gelijke delen
    • Mix de uitgelekte spinazie fijn en kleur er 1 deel van de saus mee
    • Kleur het andere deel met het saffraanpoeder
    • Schep deze beide sauzen op 4 warme borden: de gele saus boven en de groen
      onderaan
    • Verwijder het aluminiumfolie van de visrolletjes en schik ze in het midden van
      de borden
    • Leg 2 broccoliroosjes in de groene saus en versier de gele saus met enkele
      paarse uiringen
    • Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij