aantal personen: 6
Ingrediënten
-
50 gr boter of margarine -
1 varkensfiletrollade van 1 kg -
1 el grove mosterd -
1/2 el vleeskruiden -
600 gr aardappelen -
500 gr broccoli -
4 uien -
250 gr winterwortel -
1/4 l vleesbouillon -
1 dl droge witte wijn -
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 graden -
Smelt de boter -
Vet een ovenschaal dun in met wat boter -
Roer de mosterd en vleeskruiden door de rest van de boter en bestrijk hiermee de rollade -
Leg de rollade in een ovenschaal en schuif deze in de oven -
Braad de rollade in circa 30 minuten bruin -
Bedruip het vlees regelmatig met braadvet -
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken -
Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes van de stronken -
Pel de uien en snijd ze in schijfjes -
Schil de wortel en snijd deze schuin in plakken -
Leg de groenten rond de rollade en schenk de bouillon en de wijn erbij -
Stoof de rollade en de groenten in nog circa 30 minuten gaar -
Schep de groenten een keer om -
Leg de rollade op een schaal en schep de groenten eromheen -
Houd de schaal warm in de uitgeschakelde oven -
Schraap de aanbaksels los en schenk het braadvocht in een pan -
Kook het op een hoog vuur circa 4 minuten in -
Roer de creme fraiche erdoor en kook het geheel nog circa 3 minuten in -
Lekker met appelcompote