aantal personen: 6


Ingrediƫnten


  • 50 gr boter of margarine

  • 1 varkensfiletrollade van 1 kg

  • 1 el grove mosterd

  • 1/2 el vleeskruiden

  • 600 gr aardappelen

  • 500 gr broccoli

  • 4 uien

  • 250 gr winterwortel

  • 1/4 l vleesbouillon

  • 1 dl droge witte wijn

  • 1 bekertje creme fraiche (125 ml)

Bereiding:


  • Verwarm de oven voor op 175 graden

  • Smelt de boter

  • Vet een ovenschaal dun in met wat boter

  • Roer de mosterd en vleeskruiden door de rest van de boter en bestrijk hiermee de rollade

  • Leg de rollade in een ovenschaal en schuif deze in de oven

  • Braad de rollade in circa 30 minuten bruin

  • Bedruip het vlees regelmatig met braadvet

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken

  • Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes van de stronken

  • Pel de uien en snijd ze in schijfjes

  • Schil de wortel en snijd deze schuin in plakken

  • Leg de groenten rond de rollade en schenk de bouillon en de wijn erbij

  • Stoof de rollade en de groenten in nog circa 30 minuten gaar

  • Schep de groenten een keer om

  • Leg de rollade op een schaal en schep de groenten eromheen

  • Houd de schaal warm in de uitgeschakelde oven

  • Schraap de aanbaksels los en schenk het braadvocht in een pan

  • Kook het op een hoog vuur circa 4 minuten in

  • Roer de creme fraiche erdoor en kook het geheel nog circa 3 minuten in

  • Lekker met appelcompote