Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 dl zoute ketjap
    • 2 eetlepels gembersiroop
    • 1 eetlepel vissaus
    • 700 gr Quorn naturel in stukjes (= 4 plakjes á 175 gr
    • 1 rood pepertje
    • 3 lente-uitjes
    • 2 eetlepels olie
    • 2 eetlepels sesamzaad
    • Peper
    • Zout
    • Frituurolie
    • 200 gr rijstmie (= mihoen)
    • 1 bosje verse koriander


  • Bereiding:

    • Roer een marinade van de ketjap, de gembersiroop en de vissaus en laat de Quorn hierin
      ± 15 minuten marineren
    • Snijd het pepertje en de lente-uitjes in ringetjes
    • Verhit de olie en bak de Quorn met de aanhangende marinade hierin al omscheppend
      ± 3 minuten
    • Voeg het pepertje en de rest van de marinade toe en laat de Quorn op matig vuur nog
      eens 6 minuten zachtjes stoven
    • Voeg de lente-ui en het sesamzaad toe en bak ze al omscheppend nog ± 1 minuut
      mee
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Verhit intussen de frituurolie tot ± 200°C
    • Verdeel de mie in 6-8 gelijke porties
    • Laat de mie (ongekookt) per portie in enkele seconden in de hete olie opzwellen (niet
      laten kleuren) en vervolgens op keukenpapier uitlekken
    • Leg de gefrituurde mienestjes op een schaal en schep er een flinke lepel Quorn op
    • Garneer met takjes koriander