Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 dl zoute ketjap
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel vissaus
- 700 gr Quorn naturel in stukjes (= 4 plakjes á 175 gr
- 1 rood pepertje
- 3 lente-uitjes
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels sesamzaad
- Peper
- Zout
- Frituurolie
- 200 gr rijstmie (= mihoen)
- 1 bosje verse koriander
-
Bereiding:- Roer een marinade van de ketjap, de gembersiroop en de vissaus en laat de Quorn hierin
± 15 minuten marineren - Snijd het pepertje en de lente-uitjes in ringetjes
- Verhit de olie en bak de Quorn met de aanhangende marinade hierin al omscheppend
± 3 minuten - Voeg het pepertje en de rest van de marinade toe en laat de Quorn op matig vuur nog
eens 6 minuten zachtjes stoven - Voeg de lente-ui en het sesamzaad toe en bak ze al omscheppend nog ± 1 minuut
mee - Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit intussen de frituurolie tot ± 200°C
- Verdeel de mie in 6-8 gelijke porties
- Laat de mie (ongekookt) per portie in enkele seconden in de hete olie opzwellen (niet
laten kleuren) en vervolgens op keukenpapier uitlekken - Leg de gefrituurde mienestjes op een schaal en schep er een flinke lepel Quorn op
- Garneer met takjes koriander
- Roer een marinade van de ketjap, de gembersiroop en de vissaus en laat de Quorn hierin