Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 3 sjalotjes of kleine uitjes
- bakboter of -margarine
- Olie
- 1 zak aardappelballetjes (Avico)
- 250 gr worteltjes
- 1 kleine of halve bloemkool
- 250 gr verse of diepvries dop- of tuinerwten
- 1 pakje Pan & Oven
- Grove mosterd
- Bieslook
- Peterselie
- Verse munt
- 4 Quornschnitzels met Gruyère
-
Bereiding:- Snijd de uitjes in partjes en roerbak ze in 2 eetlepels bakboter met 1 eetlepel olie
- Neem ze uit de pan
- Gebruik het bakvet om daarin de aardappeltjes goudbruin en bijna gaar te bakken
- Snijd intussen de worteltjes in dikke plakken, verdeel de bloemkool in piepkleine roosjes
en schep ze met de erwten bij de aardappeltjes - Schep de uitjes erbij en roerbak het geheel 5 minuten
- Bak tegelijkertijd de schnitzels in een koekenpan aan beide kanten volgens de
aanwijzingen op de verpakking goudbruin - Verhit de Pan&Oven in een steelpan
- Knip wat peterselie, bieslook en muntblad fijn en roer bijna alle kruiden door de saus
- Verdeel de roerbak over 4 borden, lepel er wat saus over en leg op elk bord een schnitzel
- Strooi er de kruiden en zout en peper uit de molen over