Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 3 sjalotjes of kleine uitjes
    • bakboter of -margarine
    • Olie
    • 1 zak aardappelballetjes (Avico)
    • 250 gr worteltjes
    • 1 kleine of halve bloemkool
    • 250 gr verse of diepvries dop- of tuinerwten
    • 1 pakje Pan & Oven
    • Grove mosterd
    • Bieslook
    • Peterselie
    • Verse munt
    • 4 Quornschnitzels met Gruyère


  • Bereiding:

    • Snijd de uitjes in partjes en roerbak ze in 2 eetlepels bakboter met 1 eetlepel olie
    • Neem ze uit de pan
    • Gebruik het bakvet om daarin de aardappeltjes goudbruin en bijna gaar te bakken
    • Snijd intussen de worteltjes in dikke plakken, verdeel de bloemkool in piepkleine roosjes
      en schep ze met de erwten bij de aardappeltjes
    • Schep de uitjes erbij en roerbak het geheel 5 minuten
    • Bak tegelijkertijd de schnitzels in een koekenpan aan beide kanten volgens de
      aanwijzingen op de verpakking goudbruin
    • Verhit de Pan&Oven in een steelpan
    • Knip wat peterselie, bieslook en muntblad fijn en roer bijna alle kruiden door de saus
    • Verdeel de roerbak over 4 borden, lepel er wat saus over en leg op elk bord een schnitzel
    • Strooi er de kruiden en zout en peper uit de molen over