Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gr uien
- 3 tenen knoflook
- 2 rode paprika’s
- 200 gr shii-take
- 10 bosuitjes
- 25 gr rijstmie
- Frituurolie
- 350 gr pandanrijst
- 1 1/2 eetlepel roerbakolie
- 300 gr Quornsatéstukjes
- 50 gr ongezouten vliespinda’s
- Peper
- Zout
- 2 eetlepels grofgeknipt korianderblad
-
Bereiding:- Snijd de uien in partjes, de knoflook in plakjes, de paprika’s in reepjes en de shii-take in
plakjes - Snijd de bosuitjes in stukjes van ± 4 cm
- Bak de rijstmie 1 minuut in de hete frituurolie tot de mie is opgezwollen en wit ziet en
laat op keukenpapier uitlekken - Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
- Verhit de olie in een ruime pan of wok
- Bak de uien met de knoflook al omscheppend in ± 3 minuten glazig
- Bak de paprika en de shii-take 5 minuten mee
- Schep er de bosui en, op 1 eetlepel na, de pinda’s en peper en zout door en bak 3 minuten
mee - Schep regelmatig om
- Laat in een andere pan de Quornstukjes met 1/2 dl water al omscheppend in ± 8
minuten warm worden - Verdeel de rijst over de borden, schep de groenten en de Quornsaté erop en
garneer met de mie, de rest van de pinda’s en het korianderblad
- Snijd de uien in partjes, de knoflook in plakjes, de paprika’s in reepjes en de shii-take in