Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr uien
    • 3 tenen knoflook
    • 2 rode paprika’s
    • 200 gr shii-take
    • 10 bosuitjes
    • 25 gr rijstmie
    • Frituurolie
    • 350 gr pandanrijst
    • 1 1/2 eetlepel roerbakolie
    • 300 gr Quornsatéstukjes
    • 50 gr ongezouten vliespinda’s
    • Peper
    • Zout
    • 2 eetlepels grofgeknipt korianderblad


  • Bereiding:

    • Snijd de uien in partjes, de knoflook in plakjes, de paprika’s in reepjes en de shii-take in
      plakjes
    • Snijd de bosuitjes in stukjes van ± 4 cm
    • Bak de rijstmie 1 minuut in de hete frituurolie tot de mie is opgezwollen en wit ziet en
      laat op keukenpapier uitlekken
    • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
    • Verhit de olie in een ruime pan of wok
    • Bak de uien met de knoflook al omscheppend in ± 3 minuten glazig
    • Bak de paprika en de shii-take 5 minuten mee
    • Schep er de bosui en, op 1 eetlepel na, de pinda’s en peper en zout door en bak 3 minuten
      mee
    • Schep regelmatig om
    • Laat in een andere pan de Quornstukjes met 1/2 dl water al omscheppend in ± 8
      minuten warm worden
    • Verdeel de rijst over de borden, schep de groenten en de Quornsaté erop en
      garneer met de mie, de rest van de pinda’s en het korianderblad