Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg aardappelen
- Zout
- 2 grote rode uien
- 3 stevige appels
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 blikjes tonijn naturel (a 200 gr)
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 dl melk
- Versgemalen zwarte peper
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
- Pel de uien en snijd ze in dunne partjes
- Schil de appels en snijd ze in stukjes
- Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes
- Verhit de olie in een braadpan, bak de knoflookplakjes goudbruin en schep ze met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier
- Bak de uienpartjes ± 3 minuten in het bakvet
- Voeg de appel, de tijm en het chilipoeder toe en bak de appel al omscheppend in ± 4 minuten beetgaar
- Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in grove stukken
- Schep de tonijn en de kappertjes door het appelmengsel en laat dit ± 2 minuten zachtjes sudderen
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
- Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm het geheel nog even goed door
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper