Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen
    • Zout
    • 2 grote rode uien
    • 3 stevige appels
    • 3 teentjes knoflook
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 theelepels tijm
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 2 blikjes tonijn naturel (a 200 gr)
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 1 dl melk
    • Versgemalen zwarte peper


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
    • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes
    • Schil de appels en snijd ze in stukjes
    • Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes
    • Verhit de olie in een braadpan, bak de knoflookplakjes goudbruin en schep ze met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier
    • Bak de uienpartjes ± 3 minuten in het bakvet
    • Voeg de appel, de tijm en het chilipoeder toe en bak de appel al omscheppend in ± 4 minuten beetgaar
    • Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in grove stukken
    • Schep de tonijn en de kappertjes door het appelmengsel en laat dit ± 2 minuten zachtjes sudderen
    • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
    • Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm het geheel nog even goed door
    • Breng de stamppot op smaak met zout en peper