• IngrediĆ«nten:





    • 24 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden
      rode pepers



    • 2 1/2 dl azijn



    • 1 schoongemaakt teentje knoflook



    • 1 dl olijf- of zonnebloemolie



    • Zout






  • Bereiding:





    • Doe de stukken rode peper en de azijn in een kom en laat alles
      onder af en toe doorroeren tenminste 8 uur staan



    • Laat de stukken peper uitlekken en vang de azijn op



    • Pureer de stukken rode peper met 3 eetlepels van de opgevangen
      azijn en het teentje knoflook in een foodprocessor of andere keukenmachine



    • Doe de peperpuree in een kommetje en roer er beetje bij beetje de
      olie door tot een vrij dikke saus is ontstaan



    • Maak de saus op smaak met wat zout



    • Geef deze saus bij gebakken of gestoofd vlees of gevogelte of bij
      visgerechten