-
Ingrediënten:
-
24 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden
rode pepers
-
2 1/2 dl azijn
-
1 schoongemaakt teentje knoflook
-
1 dl olijf- of zonnebloemolie
-
Zout
-
-
Bereiding:
-
Doe de stukken rode peper en de azijn in een kom en laat alles
onder af en toe doorroeren tenminste 8 uur staan
-
Laat de stukken peper uitlekken en vang de azijn op
-
Pureer de stukken rode peper met 3 eetlepels van de opgevangen
azijn en het teentje knoflook in een foodprocessor of andere keukenmachine
-
Doe de peperpuree in een kommetje en roer er beetje bij beetje de
olie door tot een vrij dikke saus is ontstaan
-
Maak de saus op smaak met wat zout
-
Geef deze saus bij gebakken of gestoofd vlees of gevogelte of bij
visgerechten
-