Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
    • Zout
    • Peper
    • 50 gr boter
    • 1 geschaafde rode kool
    • 4 verse braadworstjes
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • 2 theelepels bruine suiker
    • 1 laurierblaadje
    • 1 kruidnagel
    • 1 dl appelmoes
    • Mespunt gemalen kruidnagel


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Bak de kool in 25 gr boter al omscheppend in 5 minuten beetgaar
    • Prik de worstjes in
    • Verhit 25 gr boter en bak de worstjes in 5 minuten rondom bruin
    • Voeg 1 dl water, de azijn, de suiker, de laurier en de kruidnagel toe en stoof de worstjes in 20 minuten gaar
    • Stamp de aardappelen met de appelmoes fijn
    • Schep de rode kool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout, peper en kruidnagelpoeder
    • Neem de worstjes uit het stoofvocht en snijd ze in plakken
    • Neem het Laurierblad en de kruidnagel eruit
    • Schep de worst door het stoofvocht en serveer dat als jus bij de stamppot