Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
- Zout
- Peper
- 50 gr boter
- 1 geschaafde rode kool
- 4 verse braadworstjes
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 laurierblaadje
- 1 kruidnagel
- 1 dl appelmoes
- Mespunt gemalen kruidnagel
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
- Bak de kool in 25 gr boter al omscheppend in 5 minuten beetgaar
- Prik de worstjes in
- Verhit 25 gr boter en bak de worstjes in 5 minuten rondom bruin
- Voeg 1 dl water, de azijn, de suiker, de laurier en de kruidnagel toe en stoof de worstjes in 20 minuten gaar
- Stamp de aardappelen met de appelmoes fijn
- Schep de rode kool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout, peper en kruidnagelpoeder
- Neem de worstjes uit het stoofvocht en snijd ze in plakken
- Neem het Laurierblad en de kruidnagel eruit
- Schep de worst door het stoofvocht en serveer dat als jus bij de stamppot