Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 grote uien
- 30 gr vetstof
- 1/2 kleine rode kool
- 1/2 kg aardappelen
- Peper
- Zout
- 1 mespuntje gedroogde kummel
- 2 liter water
- 2 appelen
- 1 eetlepel azijn
-
Bereiding:- Pel, was en snijd de uien in stukken
- Verhit de vetstof en fruit daarin de uien
- Reinig de rode kool, was ze en snijd in stukken
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken
- Vermeng de rode kool en de aardappelen met de uien
- Voeg peper, zout en de kummel toe
- Voeg dan het water erbij en laat koken tot alles gaar is (± 1 uur)
- Voeg er na ± 45 minuten de geschilde en fijngesneden appel aan toe
- Voeg er ook de azijn aan toe (voor het behoud van de rode kleur)
- Pureer of mix de soep als alles gaar is