Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 grote uien
    • 30 gr vetstof
    • 1/2 kleine rode kool
    • 1/2 kg aardappelen
    • Peper
    • Zout
    • 1 mespuntje gedroogde kummel
    • 2 liter water
    • 2 appelen
    • 1 eetlepel azijn


  • Bereiding:

    • Pel, was en snijd de uien in stukken
    • Verhit de vetstof en fruit daarin de uien
    • Reinig de rode kool, was ze en snijd in stukken
    • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken
    • Vermeng de rode kool en de aardappelen met de uien
    • Voeg peper, zout en de kummel toe
    • Voeg dan het water erbij en laat koken tot alles gaar is (± 1 uur)
    • Voeg er na ± 45 minuten de geschilde en fijngesneden appel aan toe
    • Voeg er ook de azijn aan toe (voor het behoud van de rode kleur)
    • Pureer of mix de soep als alles gaar is