Ingrediƫnten

  • 6 rode koolbladeren
  • 1 sneetje ontbijtkoek
  • 1/2 dl melk
  • 250 gr rundergehakt
  • 1/2 ui
  • 1 theelepel tijm
  • Zout
  • Peper
  • 25 gr boter
  • 2 dl donker bier

Bereidingswijze

  • Snijd de harde nerven uit de rode koolbladeren, leg de bladeren in een vergiet, schenk er kokend water over en laat de bladeren uitlekken
  • Verkruimel de ontbijtkoek en week de kruimels in de melk
  • Doe het gehakt in een kom en rasp de ui erboven
  • Voeg de tijm, de ontbijtkoek met vocht en zout en peper naar smaak toe en vermeng alle goed
  • Spreid de koolbladeren uit en schep het gehakt erop
  • Vouw de zijkanten van de kool over de vulling en rol de bladeren op
  • Smelt de boter in een hapjespan, wentel de koolrolletjes erdoor en leg ze met de sluitkant naar beneden naast elkaar in de boter
  • Schenk het bier erbij en stoof de rolletjes met het deksel schuin op de pan in 15-20 minuten zachtjes gaar
  • Lekker met hartige griesmeelpunten en ijsbergsla