Ingrediënten
- 6 rode koolbladeren
- 1 sneetje ontbijtkoek
- 1/2 dl melk
- 250 gr rundergehakt
- 1/2 ui
- 1 theelepel tijm
- Zout
- Peper
- 25 gr boter
- 2 dl donker bier
Bereidingswijze
- Snijd de harde nerven uit de rode koolbladeren, leg de bladeren in een vergiet, schenk er kokend water over en laat de bladeren uitlekken
- Verkruimel de ontbijtkoek en week de kruimels in de melk
- Doe het gehakt in een kom en rasp de ui erboven
- Voeg de tijm, de ontbijtkoek met vocht en zout en peper naar smaak toe en vermeng alle goed
- Spreid de koolbladeren uit en schep het gehakt erop
- Vouw de zijkanten van de kool over de vulling en rol de bladeren op
- Smelt de boter in een hapjespan, wentel de koolrolletjes erdoor en leg ze met de sluitkant naar beneden naast elkaar in de boter
- Schenk het bier erbij en stoof de rolletjes met het deksel schuin op de pan in 15-20 minuten zachtjes gaar
- Lekker met hartige griesmeelpunten en ijsbergsla