aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten:
    • 300 gr rivierpaling
    • Bloem
    • 1 koffielepel korianderpoeder
    • Boter
    • Peper
    • Zout
    • 100 gr champignons in 4 stukken
    • 1/2 koffielepel kappers
    • Sap van 1/2 citroen
    • 1 eierdooier
    • 2 eetlepels ouzo
    • 1 el fijnversnipperde rode slablaadjes
    • 1 el verse korianderblaadjes

  • Bereiding:

    • Verwijder alle rug- en buikvinnetjes van de paling en snijd de vis in stukken
      van ongeveer 5 cm
    • Spoel de stukken tot het water helder is
    • Krab eventuele bloedresten van de graat en dep de gespoelde vis droog
    • Meng 5 eetlepels bloem met 1 koffielepel korianderpoeder
    • Laat in een pan een flinke noot boter smelten tot deze lichtbruin bruist
    • Wentel de paling stuk voor stuk in het bloemmengsel, klop even af en sorteer
      naar grootte zodat de stukken in de pan tegelijk gaar kunnen worden
    • Kruid de gebakken stukken met peper en zout
    • Houd de paling in afwachting van de eindbereiding warm in de oven op 75 graden
    • Breng in een kookpot 1 dl water en het sap van een halve citroen aan de kook
    • Pocheer daarin de champignons onder deksel 3 minuten
    • Klop de eierdooier los met de ouzo
    • Maak de korianderblaadjes schoon, droog ze en snipper ze fijn
    • Haal de champignons uit het vocht en strooi ze over de paling
    • Kook het vocht opnieuw en klop er het eierdooiermengsel onder
    • Klop het mengsel flink op, neem het van het vuur en doe er de rode sla, de
      koriander en 1 koffielepeltje kappertjes bij
    • Spatel dit voorzichtig door elkaar
    • Verdeel de paling met de champignons over de borden en lepel er de saus over
    • Geniet er onmiddellijk van met een retsina of een Tokay d’Alsace