aantal personen: 2
- Ingrediënten:
- 300 gr rivierpaling
- Bloem
- 1 koffielepel korianderpoeder
- Boter
- Peper
- Zout
- 100 gr champignons in 4 stukken
- 1/2 koffielepel kappers
- Sap van 1/2 citroen
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels ouzo
- 1 el fijnversnipperde rode slablaadjes
- 1 el verse korianderblaadjes
-
Bereiding:
- Verwijder alle rug- en buikvinnetjes van de paling en snijd de vis in stukken
van ongeveer 5 cm - Spoel de stukken tot het water helder is
- Krab eventuele bloedresten van de graat en dep de gespoelde vis droog
- Meng 5 eetlepels bloem met 1 koffielepel korianderpoeder
- Laat in een pan een flinke noot boter smelten tot deze lichtbruin bruist
- Wentel de paling stuk voor stuk in het bloemmengsel, klop even af en sorteer
naar grootte zodat de stukken in de pan tegelijk gaar kunnen worden - Kruid de gebakken stukken met peper en zout
- Houd de paling in afwachting van de eindbereiding warm in de oven op 75 graden
- Breng in een kookpot 1 dl water en het sap van een halve citroen aan de kook
- Pocheer daarin de champignons onder deksel 3 minuten
- Klop de eierdooier los met de ouzo
- Maak de korianderblaadjes schoon, droog ze en snipper ze fijn
- Haal de champignons uit het vocht en strooi ze over de paling
- Kook het vocht opnieuw en klop er het eierdooiermengsel onder
- Klop het mengsel flink op, neem het van het vuur en doe er de rode sla, de
koriander en 1 koffielepeltje kappertjes bij - Spatel dit voorzichtig door elkaar
- Verdeel de paling met de champignons over de borden en lepel er de saus over
- Geniet er onmiddellijk van met een retsina of een Tokay d’Alsace
- Verwijder alle rug- en buikvinnetjes van de paling en snijd de vis in stukken