aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 32 rivierkreeften
- 2 wortels
- 10 sjalotten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouquet garnie
- 180 gr boter
- 30 gr bloem
- 1.5 dl room
- 1/2 l droge witte wijn
- 1 klein glaasje cognac
- 1 soeplepel tomatenpuree
- Cayennepeper
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Hak de groenten fijn, verwarm 100 g boter in een grote pan en laat de groenten
er 15 minuten in kleuren - Was de kreeftjes en haal er de zwarte ruggestreng uit
- Doe ze in de pan en bak ze rood
- Begiet met de cognac en flambeer
- Voeg wijn, tomatenpuree, bouquet garnie, snuifje cayennepeper en peper toe en
laat 10 minuten sudderen - Haal de kreeftjes eruit en pel ze
- Leg de staarten apart en zet een zeef boven een kom – doe daarin de inhoud van
de koppen en het groentenmengsel; giet daar dan de saus over en duw die saus
door het mengsel; giet de sausterug in de pan en breng aan de kook; zet het
vuur laag; vermeng 30 g boter met 30 g meel - Voeg aan de saus toe, meng goed en laat nog 4 minuten koken
- Voeg vervolgens de room en de staarten toe
- Laat 5 min. sudderen
- Haal dan de pan van het vuur en voeg de rest van de boter toe
- Dien op met stokbrood en een sauternes of een graves
- Hak de groenten fijn, verwarm 100 g boter in een grote pan en laat de groenten