aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 1 ui

  • 500 gr varkenshaas

  • Boter

  • Scheutje cognac

  • 4 dl runderbouillon

  • 200 gr witte rijst

  • 1 kleine rode paprika

  • 2 seldertakjes

  • 4 tomaten

  • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)

  • 1 teentje knoflook

  • 50 gr sojascheuten

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • Pel de ui en snipper hem fijn

  • Snijd de varkenshaas in blokjes van ca 2 cm dik

  • Smelt een nootje boter in een kookpan en bak de stukjes vlees op een hoog vuur

  • Voeg er de uisnippers aan toe, laat nog even bakken en breng op smaak met peper en zout

  • Flambeer de bereiding met de cognac en schep het vlees uit de pan

  • Houd het warm onder aluminiumfolie

  • Breng de bouillon, samen met de rijst, aan de kook in de kookpan van het vlees

  • Was ondertussen de paprika, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snij het rundvlees in stukjes

  • Was de seldertakjes en pel de tomaten

  • Snijd deze groenten eveneens in stukjes

  • Voeg deze groentestukjes, samen met het kruidentuiltje, bij de rijst

  • Pel het teentje knoflook en pers het uit over de bereiding

  • Kruid met peper en zout en laat de rijst in ca 15 minuten gaarsudderen

  • Was de sojascheuten en laat ze uitlekken

  • Voeg deze ca 4 minuten voor het einde van de kooktijd bij de rijst

  • Roer er tenslotte, als al het vocht verdampt is en de rijst gaar is, de vleesblokjes onder

  • Serveer dit gerecht met een Rioja