aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1 ui -
500 gr varkenshaas -
Boter -
Scheutje cognac -
4 dl runderbouillon -
200 gr witte rijst -
1 kleine rode paprika -
2 seldertakjes -
4 tomaten -
1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier) -
1 teentje knoflook -
50 gr sojascheuten -
Peper -
Zout
Bereiding:
-
Pel de ui en snipper hem fijn -
Snijd de varkenshaas in blokjes van ca 2 cm dik -
Smelt een nootje boter in een kookpan en bak de stukjes vlees op een hoog vuur -
Voeg er de uisnippers aan toe, laat nog even bakken en breng op smaak met peper en zout -
Flambeer de bereiding met de cognac en schep het vlees uit de pan -
Houd het warm onder aluminiumfolie -
Breng de bouillon, samen met de rijst, aan de kook in de kookpan van het vlees -
Was ondertussen de paprika, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snij het rundvlees in stukjes -
Was de seldertakjes en pel de tomaten -
Snijd deze groenten eveneens in stukjes -
Voeg deze groentestukjes, samen met het kruidentuiltje, bij de rijst -
Pel het teentje knoflook en pers het uit over de bereiding -
Kruid met peper en zout en laat de rijst in ca 15 minuten gaarsudderen -
Was de sojascheuten en laat ze uitlekken -
Voeg deze ca 4 minuten voor het einde van de kooktijd bij de rijst -
Roer er tenslotte, als al het vocht verdampt is en de rijst gaar is, de vleesblokjes onder -
Serveer dit gerecht met een Rioja