aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 300 gr rijst

  • Zout

  • 10 gr boter

  • 10 gr bloem

  • Scheutje melk

  • Peper

  • Zout

  • Nootmuskaat

  • 300 gr diepvrieserwtjes

  • 200 gr gekookte ham (uit een stuk)

  • 1 mozzarella kaasje

  • 30 gr boter

Bereiding:


  • Kook de rijst gaar in water met wat zout, laat hem uitlekken en afkoelen

  • Maak een saus met boter, bloem en melk en kruid ze met peper, zout en nootmuskaat

  • Verwarm de ontdooide erwtjes 5 minuten in de bechamelsaus op een zacht vuur

  • Snijd de ham en de mozzarella in blokjes

  • Meng ze met de rijst en 3/4 van de erwtjes

  • Smeer een tulbandvorm in met boter en vul hem op met het mengsel

  • Druk de rijst goed aan en bak hem 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven

  • Stort de krans op een schaal en vul het midden met de rest van de erwtjes