Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr rijst (gewassen, 1 uur geweekt en afgegoten)
    • 4 eetl slaolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 6 sjalotjes, in fijne ringen
    • Stukje gember van 2,5 cm (fijngesneden), of 1 tl gemberpoeder
    • 7 1/2 dl hete kippebouillon
    • Zout
    • 2 tl ketoembar
    • 2 kruidnagelen
    • 2 kardemompitten
    • 2 tl kaneelpoeder
    • Snufje nootmuskaat
    • 2 bloembladeren van steranijs


  • Bereiding:

    • Verwarm de olie en fruit de knoflook en de sjalotjes goudbruin
    • Neem ze uit de pan en zet ze opzij
    • Doe de rijst en gember bij de hete olie en bak de rijst tot alle olie is geabsorbeerd
    • Stamp de volgende ingrediënten fijn: ketoembar, kruidnagelen, kardemompitten, kaneelpoeder, snufje nootmuskaat en de bloembladeren van steranijs
    • Maak een kruidenbuiltje van de fijngestampte ingrediënten, doe het bij de rijst en schenk de bouillon erover
    • Voeg zout toe
    • Roer de rijst een keer door en kook hem onder af en toe roeren bijna gaar
    • Voeg de helft van de gefruite sjalotjes bij de rijst en kook de rijst gaar
    • Neem het deksel van de pan en stoom de rijst droog
    • Haal de pan van het vuur en maak de rijstkorrels met een vork los
    • Verwijder het kruidenbuiltje en doe de rijst in een schaal
    • Garneer de schaal met de resterende gefruite sjalotjes en knoflook
    • Serveer het gerecht samen met een vleesgerecht