Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr rijst (gewassen, 1 uur geweekt en afgegoten)
- 4 eetl slaolie
- 2 teentjes knoflook
- 6 sjalotjes, in fijne ringen
- Stukje gember van 2,5 cm (fijngesneden), of 1 tl gemberpoeder
- 7 1/2 dl hete kippebouillon
- Zout
- 2 tl ketoembar
- 2 kruidnagelen
- 2 kardemompitten
- 2 tl kaneelpoeder
- Snufje nootmuskaat
- 2 bloembladeren van steranijs
-
Bereiding:- Verwarm de olie en fruit de knoflook en de sjalotjes goudbruin
- Neem ze uit de pan en zet ze opzij
- Doe de rijst en gember bij de hete olie en bak de rijst tot alle olie is geabsorbeerd
- Stamp de volgende ingrediënten fijn: ketoembar, kruidnagelen, kardemompitten, kaneelpoeder, snufje nootmuskaat en de bloembladeren van steranijs
- Maak een kruidenbuiltje van de fijngestampte ingrediënten, doe het bij de rijst en schenk de bouillon erover
- Voeg zout toe
- Roer de rijst een keer door en kook hem onder af en toe roeren bijna gaar
- Voeg de helft van de gefruite sjalotjes bij de rijst en kook de rijst gaar
- Neem het deksel van de pan en stoom de rijst droog
- Haal de pan van het vuur en maak de rijstkorrels met een vork los
- Verwijder het kruidenbuiltje en doe de rijst in een schaal
- Garneer de schaal met de resterende gefruite sjalotjes en knoflook
- Serveer het gerecht samen met een vleesgerecht