Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 400 gr rijst
    • 400 gr resten van vlees, kip, ham of garnalen of 500 gr losgebakken gehakt
    • 2 eieren
    • olie
    • 300 gr groenten (taugé, kool en prei) of 100 gr taugé en 2 pakjes soepgroente
    • 200 gr fijngesneden uien
    • 2 teentjes gesnipperde knoflook
    • 1 el gehakte selderij
    • 1 el gehakte bieslook
    • 1 of 2 tl sambal trassie
    • 1 á 2 el ketjap
    • zout


  • Bereiding:

    • Kook de rijst zo droog mogelijk Alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nasi goreng te bereiden
    • Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen
    • U kunt ook koude rijst van de vorige dag gebruiken (zelfs beter)
    • Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn
    • Voeg er de diverse restjes (of losgebakken gehakt) aan toe en fruit alles nog even door
    • Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knappend te houden
    • Werk de het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is
    • Maak het gerecht af met sambal en ketjap
    • Roer er vlak voor het opdienen de selderij en bieslook door
    • Maak van tevoren een omelet van 2 eieren, aan beide kanten gebakken en opgerold
    • Laat hem iets afkoelen en snijd hem met een scherp mes in ragfijne reepjes
    • Garneer de nasi goreng met deze reepjes omelet en met tot waaiertjes gesneden augurkjes en zure uitjes
    • Serveer er atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek oedang bij