Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 jonge vette kip
- 750 gr droogkokende rijst
- zout
- peper
- 1 tl foelie
- 3 – 4 kruidnagelen
- slaolie
- 4 fijngesneden uien
- 1 teentje knoflook
- sambal naar smaak
- stukje trassie
- 1 tl ketoembar
- 1/2 el djinten
- een stukje asem (of 2 tl azijn)
- 2 eieren
-
Bereiding:- Kook de kip in 1 1/2 – 2 liter water gaar met zout, peper, foelie en kruidnagelen
- Haal de kip eruit, pluk deze in kleine stukjes en laat die uitlekken
- Kook de rijst in de verkregen bouillon gaar (uiteraard gebruikt u net zoveel bouillon als wanneer u de rijst met water kookt)
- Is de rijst gaar, laat deze dan afkoelen en houd hem gereed
- Vermeng de uien, knoflook, sambal, trassie, ketoembar, djinten en asem of azijn en fruit dit in wat slaolie
- Klop de eieren en voeg deze bij het mengsel
- Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de droge rijst toe
- Laat alles op klein vuur goed warm worden en blijf goed roeren
- Dien het gerecht op in een diepe schaal en garneer het met een plakje komkommer en plakjes hardgekookt ei
- Geef er wat atjar bij