Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 jonge vette kip
    • 750 gr droogkokende rijst
    • zout
    • peper
    • 1 tl foelie
    • 3 – 4 kruidnagelen
    • slaolie
    • 4 fijngesneden uien
    • 1 teentje knoflook
    • sambal naar smaak
    • stukje trassie
    • 1 tl ketoembar
    • 1/2 el djinten
    • een stukje asem (of 2 tl azijn)
    • 2 eieren


  • Bereiding:

    • Kook de kip in 1 1/2 – 2 liter water gaar met zout, peper, foelie en kruidnagelen
    • Haal de kip eruit, pluk deze in kleine stukjes en laat die uitlekken
    • Kook de rijst in de verkregen bouillon gaar (uiteraard gebruikt u net zoveel bouillon als wanneer u de rijst met water kookt)
    • Is de rijst gaar, laat deze dan afkoelen en houd hem gereed
    • Vermeng de uien, knoflook, sambal, trassie, ketoembar, djinten en asem of azijn en fruit dit in wat slaolie
    • Klop de eieren en voeg deze bij het mengsel
    • Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de droge rijst toe
    • Laat alles op klein vuur goed warm worden en blijf goed roeren
    • Dien het gerecht op in een diepe schaal en garneer het met een plakje komkommer en plakjes hardgekookt ei
    • Geef er wat atjar bij