Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • per persoon 1 1/2 kopje rijst (of meer)
    • 100 gr gepelde garnalen
    • stukje fijngemaakte prei
    • wat fijngesneden selderij
    • 2 grote fijngemaakte uien
    • 1 fijngemaakt teentje knoflook
    • stukje trassie
    • sambal
    • 3 geklutste eieren
    • komkommer
    • ketjap


  • Bereiding:

    • Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en de ui, tot deze begint de bruinen
    • Doe er dan de garnalen, de prei, de selderij en wat sambal bij en kruid af
    • Voeg als laatste de drooggekookte rijst en 1 el ketjap toe en meng alles goed door elkaar
    • Laat op klein vuur ± 10 minuten doorsudderen en roer goed
    • Bak intussen een omelet van de geklutste eieren (doe er wat zout en peper bij), rol de omelet op en snijd er reepjes van
    • Garneer de warme nasi met de reepjes ei en schijfjes komkommer
    • Geef er desnoods atjar, zoute vis en kroepoek bij
    • Saté is ook erg lekker