Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- per persoon 1 1/2 kopje rijst (of meer)
- 100 gr gepelde garnalen
- stukje fijngemaakte prei
- wat fijngesneden selderij
- 2 grote fijngemaakte uien
- 1 fijngemaakt teentje knoflook
- stukje trassie
- sambal
- 3 geklutste eieren
- komkommer
- ketjap
-
Bereiding:- Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en de ui, tot deze begint de bruinen
- Doe er dan de garnalen, de prei, de selderij en wat sambal bij en kruid af
- Voeg als laatste de drooggekookte rijst en 1 el ketjap toe en meng alles goed door elkaar
- Laat op klein vuur ± 10 minuten doorsudderen en roer goed
- Bak intussen een omelet van de geklutste eieren (doe er wat zout en peper bij), rol de omelet op en snijd er reepjes van
- Garneer de warme nasi met de reepjes ei en schijfjes komkommer
- Geef er desnoods atjar, zoute vis en kroepoek bij
- Saté is ook erg lekker