Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 300 gr langkorrelrijst
- 250 gr kleingesneden kalkoenfilet
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 zakje nasi-kruiden (geen boemboe)
- 1/2 rode paprika
- Een kleine of halve krop paksoi
- 100 gr taugé
- Nasikruiden
- 3 eetl olie
- 2 eetl (Japanse) sojasaus
-
Bereiding:- Kook de rijst volgens voorschrift en laat hem afkoelen
- Bak in een wok de kalkoenfilet in de olie onder omscheppen bruin
- Bak de ui mee en pers de knoflook erboven uit
- Strooi er de nasi-kruiden over
- Snipper de paprika en bak hem mee
- Maak de paksoi schoon, snijd de dikke stronk eruit en snijd blad en stelen in repen
- Schep de paksoi in de wok en laat hem slinken
- Schep de rijst erdoor en laat het gerecht onder omscheppen kleuren
- Schep er tot slot de taugé en de sojasaus door
- Serveer met sambal en kroepoek