Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 300 gr langkorrelrijst
    • 250 gr kleingesneden kalkoenfilet
    • 1 gesnipperde ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1/2 zakje nasi-kruiden (geen boemboe)
    • 1/2 rode paprika
    • Een kleine of halve krop paksoi
    • 100 gr taugé
    • Nasikruiden
    • 3 eetl olie
    • 2 eetl (Japanse) sojasaus


  • Bereiding:

    • Kook de rijst volgens voorschrift en laat hem afkoelen
    • Bak in een wok de kalkoenfilet in de olie onder omscheppen bruin
    • Bak de ui mee en pers de knoflook erboven uit
    • Strooi er de nasi-kruiden over
    • Snipper de paprika en bak hem mee
    • Maak de paksoi schoon, snijd de dikke stronk eruit en snijd blad en stelen in repen
    • Schep de paksoi in de wok en laat hem slinken
    • Schep de rijst erdoor en laat het gerecht onder omscheppen kleuren
    • Schep er tot slot de taugé en de sojasaus door
    • Serveer met sambal en kroepoek