Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr gekookte rijst
- 100 gr in reepjes gesneden ontbijtspek
- 250 gr kip in stukjes of hamlappen of garnalen
- 2 grote fijngesneden uien
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- trassie
- slaolie
- sambal
- zout
- peper
- nootmuskaat
- mespuntje kentjoer
- 2 eetl ketjap manis
- stukjes fijngesneden prei
- wat fijngesneden selderij
- 1/2 in schijfjes gesneden komkommer
- gebakken uitjes
- atjar
-
Bereiding:- Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en ui tot de ui bruin is
- Doe er dan de kip, het vlees of de garnalen (of een combinatie daarvan) bij en maak het af met de kruiden
- Voeg, als het vlees bruin is, het spek toe en laat staan tot dit goed gaar is
- Voeg dan beetje bij beetje de rijst toe en roer goed om tot de rijstkorrels los zijn
- Giet er wat ketjap over en doe er sambal naar smaak bij
- Hussel het geheel weer goed door elkaar
- Meng er de prei en de selderij als laatste door en dienen op in een diepe schaal
- Garneer het geheel met gebakken spiegeleieren en de plakjes komkommer
- Geef er kroepoek, zoute vis en atjar bij