Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr gekookte rijst
    • 100 gr in reepjes gesneden ontbijtspek
    • 250 gr kip in stukjes of hamlappen of garnalen
    • 2 grote fijngesneden uien
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • trassie
    • slaolie
    • sambal
    • zout
    • peper
    • nootmuskaat
    • mespuntje kentjoer
    • 2 eetl ketjap manis
    • stukjes fijngesneden prei
    • wat fijngesneden selderij
    • 1/2 in schijfjes gesneden komkommer
    • gebakken uitjes
    • atjar


  • Bereiding:

    • Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en ui tot de ui bruin is
    • Doe er dan de kip, het vlees of de garnalen (of een combinatie daarvan) bij en maak het af met de kruiden
    • Voeg, als het vlees bruin is, het spek toe en laat staan tot dit goed gaar is
    • Voeg dan beetje bij beetje de rijst toe en roer goed om tot de rijstkorrels los zijn
    • Giet er wat ketjap over en doe er sambal naar smaak bij
    • Hussel het geheel weer goed door elkaar
    • Meng er de prei en de selderij als laatste door en dienen op in een diepe schaal
    • Garneer het geheel met gebakken spiegeleieren en de plakjes komkommer
    • Geef er kroepoek, zoute vis en atjar bij