Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr speklappen (niet te vet)
    • 10 kemiries
    • 6 teentjes knoflook
    • 4 uien
    • 400 gr rijst
    • 1/2 klein potje gesneden stemgember
    • 400 gr verse groenten zoals kool, taugé, prei, wat worteltjes
    • 2 rode lomboks
    • Stuk trassie
    • 2 tl sereh
    • 2 tl ketoembar
    • Zout, ketjap
    • 2 tl laos


  • Bereiding:

    • Kruid de lappen met het zout, de laos, sereh en ketoembar en wat ketjap, laat dit even intrekken en bak ze dan vlug bruin
    • Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen, snijd ze daarna klein
    • Fruit in de olie de samengewreven kemiries, knoflook en trassie met de fijngesnipperde uien (± 10 minuten), doe er dan de schoongemaakte groenten bij met de fijngesneden lombok en laat dit ook weer ± 10 minuten sudderen
    • Bak het vlees mee en doe er 2 eetlepels ketjap bij
    • Meng er de gekookte, afgekoeetlde rijst bij en bak die onder goed doorroeren op
    • Serveer met atjar, gebakken eieren en fruitjes