Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr speklappen (niet te vet)
- 10 kemiries
- 6 teentjes knoflook
- 4 uien
- 400 gr rijst
- 1/2 klein potje gesneden stemgember
- 400 gr verse groenten zoals kool, taugé, prei, wat worteltjes
- 2 rode lomboks
- Stuk trassie
- 2 tl sereh
- 2 tl ketoembar
- Zout, ketjap
- 2 tl laos
-
Bereiding:- Kruid de lappen met het zout, de laos, sereh en ketoembar en wat ketjap, laat dit even intrekken en bak ze dan vlug bruin
- Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen, snijd ze daarna klein
- Fruit in de olie de samengewreven kemiries, knoflook en trassie met de fijngesnipperde uien (± 10 minuten), doe er dan de schoongemaakte groenten bij met de fijngesneden lombok en laat dit ook weer ± 10 minuten sudderen
- Bak het vlees mee en doe er 2 eetlepels ketjap bij
- Meng er de gekookte, afgekoeetlde rijst bij en bak die onder goed doorroeren op
- Serveer met atjar, gebakken eieren en fruitjes