Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 zakjes lontongrijst
- Sajoer lodeh
- Opor ajam
- Sambal goreng telor
- 1 eetl seroendeng
- 2 eetl sambal goreng kentang
- 1 eetl sambal goreng ebbi
- 1 eetl abon
- 1 eetl boeboek lontong
-
Bereiding:- Kook de zakjes lontongrijst in 1 – 1 1/2 uur in ruim kokend water
- Verdeel op een groot diep bord of langwerpige diepe schaal de blokjes lontong
- Plaats in het midden een stuk kip van de opor ajam en een ei van de sambal goreng telor
- Giet hierover de sajoer lodeh (niet te veel vocht, dat kunt u later alsnog toevoegen)
- Leg eromheen; seroendeng, sambal goreng kentang, sambal goreng ebbi en abon
- Strooi hierover 1 el boeboek lontong
- Geef er eventueel sambal oelek en sambal badjak bij
- Vergeet de kroepoek niet!