Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 4 zakjes lontongrijst
    • Sajoer lodeh
    • Opor ajam
    • Sambal goreng telor
    • 1 eetl seroendeng
    • 2 eetl sambal goreng kentang
    • 1 eetl sambal goreng ebbi
    • 1 eetl abon
    • 1 eetl boeboek lontong


  • Bereiding:

    • Kook de zakjes lontongrijst in 1 – 1 1/2 uur in ruim kokend water
    • Verdeel op een groot diep bord of langwerpige diepe schaal de blokjes lontong
    • Plaats in het midden een stuk kip van de opor ajam en een ei van de sambal goreng telor
    • Giet hierover de sajoer lodeh (niet te veel vocht, dat kunt u later alsnog toevoegen)
    • Leg eromheen; seroendeng, sambal goreng kentang, sambal goreng ebbi en abon
    • Strooi hierover 1 el boeboek lontong
    • Geef er eventueel sambal oelek en sambal badjak bij
    • Vergeet de kroepoek niet!