Aantal personen: 24


  • IngrediĆ«nten

    • 3 kg rijst
    • 4 dl santen
    • 6 dl heet water
    • 2 tl zout
    • 2 pak pisangbladeren (in diepvriesvorm te koop in de Indonesische toko)


  • Bereiding:

    • Was de rijst, laat uitlekken en stort in een pan met dikke bodem
    • Voeg water, kokosmelk en zout toe en laat het op matig vuur koken
    • Laat het daarna op een laag vuur droogkoken onder af en toe omroeren
    • Laat afkoelen
    • Ontdooi de bananebladeren, neem ze af met een natte doek en scheur ze in stukken van 25 cm breed
    • Neem een bananeblad en rol er een koker van ongeveer 3 cm middellijn, sla een uiteinde naar binnen om en vul de koker met de rijst
    • Sla het andere uiteinde ook om en bindt het vast met dik garen in de lengte en in de breedte
    • Doe de rijstpakjes in een diepe pan, giet er heet water over tot ze onder staan en kook ze op matig vuur twee uur
    • Laat ze daarna afkoelen, pel de bananebladeren eraf en snij de stijf geworden rijstkoeken in stukjes van 1 cm
    • Koud opdienen