Aantal personen: 1 – 2
Ingrediënten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 gesneden ui
- 1/4 liter kippenbouillon
- 4 eetlepels rozijnen
- 1/2 eetlepel suiker
- 1 plak lamsvlees
- 1/2 eetlepel allspice
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 1/2 eetlepel dille
- Rijst
- Zout
- Boter of olie
- 1 courgette
- Knoflook naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Bereiding:
- Doe de rijst met wat zout in een kom met kokend water
- Roer het even door en laat het staan tot dit is afgekoeld
- Giet de rijst dan af en zet hem apart
- Verhit de boter of olie, voeg het gesneden vlees toe en bak dit licht bruin
- Voeg vervolgens de pijnboompitten en de ui toe; blijf roeren
- Voeg de knoflook toe, gevolgd door de in blokjes gesneden courgette
- Laat het geheel onder af en toe roeren ± 5 minuten op een gematigd vuur staan
- Voeg dan de geweekte en uitgelekte rozijnen, het zout, de peper, de suiker en de kippenbouillon toe
- Roer alles even door en voeg er dan de rijst aan toe
- Roer het nogmaals door en breng het aan de kook
- Laat het zacht doorkoken tot het vocht bijna is geabsorbeerd
- Voeg dan de allspice en de kaneel toe en laat het nog ± 10 minuten onder af en toe roeren op een laag vuur doorkoken
- Draai het vuur uit en doe het deksel op de pan
- Laat het gerecht zo een paar minuten staan en voeg pas op het laatste moment (dus vlak voor het serveren) de dille toe