• Ingrediënten

    • 400 gr droogkokende langkorrelrijst
    • 300 gr snijbonen
    • 4 bosuitjes
    • 1 blikje mini-maïskolfjes
    • 1/4 blikje perzikhelften
    • 2 pakjes Oosterse Quorn (á 175 gr) met marinade
    • Zout
    • Peper
    • 50 gr gehakte vliespinda’s.


  • Bereiding:

    • Kook 400 gr droogkokende langkorrelrijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
    • Snijd ruiten van 300 gr snijbonen en kook die in ruim kokend water 3 minuten voor
    • Snijd van 4 bosuitjes 3 cm lange schuine stukjes
    • Laat de inhoud van 1 blikje mini-maïskolfjes en 1/4 blikje perzikhelften uitlekken;
      vang het sap van de perziken op
    • Snijd de perziken in partjes
    • Fruit de bosui in wat olie
    • Voeg hieraan 2 pakjes Oosterse Quorn (á 175 gr) met marinade, de snijbonen, de
      maïskolfjes plus 4 eetlepels van het perziksap toe en laat 3 minuten pruttelen
    • Voeg de gare rijst toe en al meng die er omscheppend door
    • Breng op smaak met zout en peper en garneer met de perzikpartjes en 50 gr gehakte
      vliespinda’s
    • Variatie:
    • Gebruik zilvervliesrijst
    • Vervang de gemarineerde Quornstukjes door naturel Quornstukjes
    • Bak deze eerst in 4 eetlepels roerbakolie en voeg dan de bosui en de snijbonen toe
    • Vervang de maïskolfjes door 300 gr dungesneden paksoi en bak die kort mee
    • Vervang de perzik door verse pruim- of appelpartjes