• IngrediĆ«nten

    • 1 reerug
    • Zout
    • Peper
    • 100 gram gerookt spek
    • Boter
    • 3 tomaten
    • Soepgroenten
    • Jeneverbessen
    • Kruidnagels
    • 3 laurierbladen
    • 1,5 dl karnemelk
    • 1,25 dl room
    • Sap van 1 citroen
    • 1 glas rode wijn
    • 4 halve appels
    • 250 gram bosbessen


  • Bereiding:

    • Haal het vlies van de reerug, kruid hem met zout en peper
    • Bak hem de hete oven
    • Leg de reepjes spek op het vlees en smoor het in 60 minuten gaar, samen met de halve tomaten, de
      soepgroenten, de kruiden en 1,5 dl karnemelk
    • Voeg de room, het citroensap en de rode wijn toe
    • Laat het vlees hierin nog 10 a 15 minuten op een klein vuur trekken
    • Leg de reerug op een schaal en geef de gezeefde saus er apart bij
    • Vul halve appels met bosbessen voor de garnering