-
Ingrediënten- 1 reerug
- Zout
- Peper
- 100 gram gerookt spek
- Boter
- 3 tomaten
- Soepgroenten
- Jeneverbessen
- Kruidnagels
- 3 laurierbladen
- 1,5 dl karnemelk
- 1,25 dl room
- Sap van 1 citroen
- 1 glas rode wijn
- 4 halve appels
- 250 gram bosbessen
-
Bereiding:- Haal het vlies van de reerug, kruid hem met zout en peper
- Bak hem de hete oven
- Leg de reepjes spek op het vlees en smoor het in 60 minuten gaar, samen met de halve tomaten, de
soepgroenten, de kruiden en 1,5 dl karnemelk - Voeg de room, het citroensap en de rode wijn toe
- Laat het vlees hierin nog 10 a 15 minuten op een klein vuur trekken
- Leg de reerug op een schaal en geef de gezeefde saus er apart bij
- Vul halve appels met bosbessen voor de garnering