aantal personen: ?
-
Ingrediënten:
-
1 kilo stoofperen -
50 gram suiker -
100 gram pitloze druiven -
150 gram witte bastaardsuiker -
1/2 l rode wijn -
1/2 tl kaneelpoeder -
3 el cognac -
1 pak diepvries-fillodeeg (250 gram) -
100 gram boter -
Poedersuiker
-
-
Bereiding:
-
De stoofperen schillen, in partjes snijden en het klokhuis verwijderen -
De peren in de rode wijn met de suiker in ca. 45 minuten stoven -
Peren laten uitlekken -
Verhit 50 gram boter in een pan -
Bak hierin de peren samen met de druiven, 75 gram basterdsuiker, de kaneel en
de cognac op een hoog vuur (5
minuten) -
Verwarm de oven voor op 200 graden -
Laat de fillodeeg ontdooien -
Smelt de rest van de boter en vet een taartvorm van 24 centimeter in -
Bedek de taartvorm met een laag fillodeeg en bestrijk dit met de wat gesmolten
boter -
Zorg dat het deeg ruim over de rand valt -
Maak zo nog twee lagen -
Schep het perenmengsel in de taartvorm en vouw het overlappende deeg naar
binnen -
Bestrijk de rest van het fillodeeg met boter, verkreukel ze een beetje en schik
ze op de taart -
Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en besprenkel hem met de
overgebleven boter -
Bak de taart in het midden van de oven in ca.30 minuten gaar en mooi bruin -
Strooi vlak voor het serveren wat poedersuiker over de taart
-