aantal personen: ?



  • IngrediĆ«nten:


    • 1 kilo stoofperen

    • 50 gram suiker

    • 100 gram pitloze druiven

    • 150 gram witte bastaardsuiker

    • 1/2 l rode wijn

    • 1/2 tl kaneelpoeder

    • 3 el cognac

    • 1 pak diepvries-fillodeeg (250 gram)

    • 100 gram boter

    • Poedersuiker



  • Bereiding:


    • De stoofperen schillen, in partjes snijden en het klokhuis verwijderen

    • De peren in de rode wijn met de suiker in ca. 45 minuten stoven

    • Peren laten uitlekken

    • Verhit 50 gram boter in een pan

    • Bak hierin de peren samen met de druiven, 75 gram basterdsuiker, de kaneel en
      de cognac op een hoog vuur (5
      minuten)

    • Verwarm de oven voor op 200 graden

    • Laat de fillodeeg ontdooien

    • Smelt de rest van de boter en vet een taartvorm van 24 centimeter in

    • Bedek de taartvorm met een laag fillodeeg en bestrijk dit met de wat gesmolten
      boter

    • Zorg dat het deeg ruim over de rand valt

    • Maak zo nog twee lagen

    • Schep het perenmengsel in de taartvorm en vouw het overlappende deeg naar
      binnen

    • Bestrijk de rest van het fillodeeg met boter, verkreukel ze een beetje en schik
      ze op de taart

    • Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en besprenkel hem met de
      overgebleven boter

    • Bak de taart in het midden van de oven in ca.30 minuten gaar en mooi bruin

    • Strooi vlak voor het serveren wat poedersuiker over de taart