aantal personen: 4



  • Ingrediënten:


    • 1/2 liter vanilleroomijs

    • 2 sinaasappels

    • 3 eetlepels boerenjongens

    • 1/2 suikerbrood

    • 25 gram zachte roomboter



  • Bereiding:


    • IJs in circa 20 minuten wat zachter laten worden

    • 1 sinaasappel onder stromend water schoonboenen en de helft van de schil er dun
      afraspen

    • Vervolgend beide sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees en met een
      scherp mesje de partjes tussen de
      vliesjes uitsnijden

    • Geraspte sinaasappelschil en boerenjongens door ijs scheppen en het geheel in
      de 1 tot 2 uur weer laten invriezen

    • Suikerbrood in 4 dunnen plakjes snijden

    • De plakjes aan beide kanten heel dun bestrijken met boter

    • De grill laten voorverwarmen op de hoogste stand

    • De plakjes suikerbrood op de grillplaat onder de hete grill schuiven en in
      circa 2 minuten mooi goudbruin laten
      roosteren, halverwege keren

    • Op vier borden plakje suikerbrood leggen. Met een (ijs)lepel een flinke bol
      boerenjongensijs op suikerbrood leggen

    • Partjes sinaasappel eromheen leggen, dan weer een plakje suikerbrood op het ijs
      leggen