aantal personen:
-
Ingrediënten:
-
1.25 dl slagroom -
1 vanillestokje -
50 gr pecannoten -
50 gr suiker -
2 st sharonfruit -
3 st eidooier -
125 gr poedersuiker
-
-
Bereiding:
-
Snijd het vanillestokje open -
Breng in een pan de slagroom met het vanillestokje tegen de kook aan -
Laat de room ca. 10 minuten zachtjes trekken -
Hak de pecannoten fijn -
Laat de suiker in een pan met een dikke bodem smelten en goudbruin worden -
Roer de gehakte noten erdoor -
Schenk dit mengsel uit op een stuk aluminiumfolie en laat het hard worden -
Sla de harde notenkaramel met de deegroller tot gruis -
Was de sharonfruits en snijd ze elk in 8 partjes -
Verwijder het vanillestokje uit de room -
Breng in een pan water aan de kook -
Klop in een kleinere pan de dooiers en poedersuiker door elkaar -
Hang deze pan in het kokende water -
Klop het mengsel met een garde of de handmixer tot het schuimig is -
Voeg al kloppend de vanilleroom toe en blijf kloppen tot de sabayon dik en
romig wordt -
Laat de sabayon iets afkoelen. -
Verdeel met een ijsbolletjestang het ijs over 4 bordjes en leg de partjes
sharonfruit er omheen -
Schenk de sabayon erover -
Strooi het notengruis erover en dien direct op
-