aantal personen:



  • IngrediĆ«nten:


    • 1.25 dl slagroom

    • 1 vanillestokje

    • 50 gr pecannoten

    • 50 gr suiker

    • 2 st sharonfruit

    • 3 st eidooier

    • 125 gr poedersuiker



  • Bereiding:


    • Snijd het vanillestokje open

    • Breng in een pan de slagroom met het vanillestokje tegen de kook aan

    • Laat de room ca. 10 minuten zachtjes trekken

    • Hak de pecannoten fijn

    • Laat de suiker in een pan met een dikke bodem smelten en goudbruin worden

    • Roer de gehakte noten erdoor

    • Schenk dit mengsel uit op een stuk aluminiumfolie en laat het hard worden

    • Sla de harde notenkaramel met de deegroller tot gruis

    • Was de sharonfruits en snijd ze elk in 8 partjes

    • Verwijder het vanillestokje uit de room

    • Breng in een pan water aan de kook

    • Klop in een kleinere pan de dooiers en poedersuiker door elkaar

    • Hang deze pan in het kokende water

    • Klop het mengsel met een garde of de handmixer tot het schuimig is

    • Voeg al kloppend de vanilleroom toe en blijf kloppen tot de sabayon dik en
      romig wordt

    • Laat de sabayon iets afkoelen.

    • Verdeel met een ijsbolletjestang het ijs over 4 bordjes en leg de partjes
      sharonfruit er omheen

    • Schenk de sabayon erover

    • Strooi het notengruis erover en dien direct op