Voor een ronde vorm met een inhoud van circa 1,5 liter
-
Ingrediënten:
-
250 gr tutti frutti -
50 gr rozijnen -
1 groot glas appelsap -
2 borrelglaasjes amaretto (amandellikeur) of rum -
150 gr gemberkoekjes of bitterkoekjes -
1/4 + 1/8 l slagroom -
4 el suiker -
Chocoladesaus, zelfgemaakt of uit een flesje -
Desgewenst slagroom uit de spuitbus
-
-
Bereiding:
-
Bekleed de vorm kruislings met twee brede repen gladfolie om het storten van de
pudding te
vergemakkelijken -
Controleer de tutti frutti op pitten en snijd het fruit in kleine stukjes -
Doe de tutti frutti met de rozijnen in een kom -
Roer er het appelsap en de amaretto of de rum door en laat een paar uur of
liever nog een hele
nacht weken -
Schep zo mogelijk af en toe een keer om -
Breek of snijd de koekjes in stukjes -
Klop de slagroom met de suiker stijf -
Schep er de vruchten met het weekvocht en de gebroken koekjes door -
Schep het mengsel in de voorbereide vorm -
Zet de afgedekte pudding minstens een nacht in de diepvries. -
Zet de ijspudding 30 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast -
Dompel de vorm kort in heet water en stort de ijspudding op een platte schaal -
Giet er wat chocoladesaus over en garneer desgewenst met rozetten slagroom
-