Voor een ronde vorm met een inhoud van circa 1,5 liter



  • Ingrediënten:


    • 250 gr tutti frutti

    • 50 gr rozijnen

    • 1 groot glas appelsap

    • 2 borrelglaasjes amaretto (amandellikeur) of rum

    • 150 gr gemberkoekjes of bitterkoekjes

    • 1/4 + 1/8 l slagroom

    • 4 el suiker

    • Chocoladesaus, zelfgemaakt of uit een flesje

    • Desgewenst slagroom uit de spuitbus



  • Bereiding:


    • Bekleed de vorm kruislings met twee brede repen gladfolie om het storten van de
      pudding te
      vergemakkelijken

    • Controleer de tutti frutti op pitten en snijd het fruit in kleine stukjes

    • Doe de tutti frutti met de rozijnen in een kom

    • Roer er het appelsap en de amaretto of de rum door en laat een paar uur of
      liever nog een hele
      nacht weken

    • Schep zo mogelijk af en toe een keer om

    • Breek of snijd de koekjes in stukjes

    • Klop de slagroom met de suiker stijf

    • Schep er de vruchten met het weekvocht en de gebroken koekjes door

    • Schep het mengsel in de voorbereide vorm

    • Zet de afgedekte pudding minstens een nacht in de diepvries.

    • Zet de ijspudding 30 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast

    • Dompel de vorm kort in heet water en stort de ijspudding op een platte schaal

    • Giet er wat chocoladesaus over en garneer desgewenst met rozetten slagroom