aantal personen: 10



  • IngrediĆ«nten:


    • 3 st navel sinaasappelen

    • 210 gr eiwit

    • 150 gr poedersuiker

    • 750 gr mascarpone

    • 120 gr eidooier

    • 1 dl grand marnier

    • Mintblaadjes



  • Bereiding:


    • De sinaasappels schillen en de partjes in stukken snijden

    • Het eiwit met een beetje poedersuiker stijf slaan

    • De mascarpone met de rest van de suiker en de eidooiers lichtgeel en
      cremeachtig slaan

    • De Grand Marnier door de dooiermassa roeren

    • Het eiwit vervolgens voorzichtig door de dooiermassa spatelen

    • De creme overdoen in een spuitzak en in 10 coupes een laag van de creme spuiten

    • Het grootste deel van de sinaasappelstukjes over de coupes verdelen en de rest
      van de creme hierover spuiten

    • De coupes met sinaasappelblokjes en munt garneren en tot het serveren in de
      koelkast wegzetten

    • LET OP: Dit gerecht bevat rauw ei! Salmonalla gevaar!