aantal personen: 10
-
Ingrediënten:
-
3 st navel sinaasappelen -
210 gr eiwit -
150 gr poedersuiker -
750 gr mascarpone -
120 gr eidooier -
1 dl grand marnier -
Mintblaadjes
-
-
Bereiding:
-
De sinaasappels schillen en de partjes in stukken snijden -
Het eiwit met een beetje poedersuiker stijf slaan -
De mascarpone met de rest van de suiker en de eidooiers lichtgeel en
cremeachtig slaan -
De Grand Marnier door de dooiermassa roeren -
Het eiwit vervolgens voorzichtig door de dooiermassa spatelen -
De creme overdoen in een spuitzak en in 10 coupes een laag van de creme spuiten -
Het grootste deel van de sinaasappelstukjes over de coupes verdelen en de rest
van de creme hierover spuiten -
De coupes met sinaasappelblokjes en munt garneren en tot het serveren in de
koelkast wegzetten -
LET OP: Dit gerecht bevat rauw ei! Salmonalla gevaar!
-