-
Ingrediënten:- 150 gr Roquefort
- 4 st loempia velletjes
- 1 eiwit
- 2 st gemberbolletjes
- 2 st handperen
-
Bereiding:- Snijd de Roquefort in vier staafjes, 10 cm.lang en 1,5 cm dik
- Leg een loempiavel op een plank en bestrijk het opppervlak met losgeklopt eiwit
- Leg èèn van de Roquefortstaafjes diagonaal op het deegvel
- Vouw de punten van het deeg-de korte zijde van de kaas- naar elkaar toe
- Rol het geheel daarna op tot stevige rolletjes
- Maak de overige Roquefort rolletjes op dezelfde manier
- Bewaar de rolletjes tot gebruik, afgedekt met plastiekfolie in de koelkast
- Hak de gember bolletjes zo fijn mogelijk
- Verhit de olie voor het frituren tot 180 graden
- Schil intussen de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis
- Snijd de parten in dunne plakjes, zodanig dat ze aan een kant met elkaar verbonden zijn
- Leg op elk bord -in het midden- twee partjes peer en druk ze enigzinds plat, zodat de plakjes uitwaaieren
- Besprenkel het met citroensap (om verkleuring te voorkomen)
- Frituur de Roquefortrolletjes in ca. 4 minuten mooi licht bruin en laat ze even uitlekken op keukenpapier
- Leg de rolletjes tussen de peerwaaiers en snijd ze in de lengte open
- Schep op elk opengesneden rolletje een klein beetje fijngehakte gember en serveer direkt