• Ingrediënten:

    • 150 gr Roquefort
    • 4 st loempia velletjes
    • 1 eiwit
    • 2 st gemberbolletjes
    • 2 st handperen


  • Bereiding:

    • Snijd de Roquefort in vier staafjes, 10 cm.lang en 1,5 cm dik
    • Leg een loempiavel op een plank en bestrijk het opppervlak met losgeklopt eiwit
    • Leg èèn van de Roquefortstaafjes diagonaal op het deegvel

    • Vouw de punten van het deeg-de korte zijde van de kaas- naar elkaar toe
    • Rol het geheel daarna op tot stevige rolletjes
    • Maak de overige Roquefort rolletjes op dezelfde manier
    • Bewaar de rolletjes tot gebruik, afgedekt met plastiekfolie in de koelkast
    • Hak de gember bolletjes zo fijn mogelijk
    • Verhit de olie voor het frituren tot 180 graden
    • Schil intussen de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis
    • Snijd de parten in dunne plakjes, zodanig dat ze aan een kant met elkaar verbonden zijn
    • Leg op elk bord -in het midden- twee partjes peer en druk ze enigzinds plat, zodat de plakjes uitwaaieren
    • Besprenkel het met citroensap (om verkleuring te voorkomen)
    • Frituur de Roquefortrolletjes in ca. 4 minuten mooi licht bruin en laat ze even uitlekken op keukenpapier
    • Leg de rolletjes tussen de peerwaaiers en snijd ze in de lengte open
    • Schep op elk opengesneden rolletje een klein beetje fijngehakte gember en serveer direkt