12 stuks



  • IngrediĆ«nten:


    • 60 gr bloem

    • Zout

    • 1 ei

    • 1.3 dl melk

    • 50 gr boter

    • 400 gr goudreinetten

    • 5 tl citroensap

    • 100 gr suiker

    • 6 tl Calvados



  • Bereiding:


    • Maak van bloem, ei, melk en zout een beslag

    • Smelt hier 20 gram boter doorheen

    • Bak van dit beslag 12 flensjes

    • Schil de appelen, snijd ze in partjes en besprenkel ze met citroensap

    • Verhit de rest van de boter en bak de appel 3 minuten

    • Strooi 50 gram suiker over de appel

    • Vet een ovenschaal in en doe de flensjes hierin, dubbelgeklapt met een eetlepel
      vulling ertussen

    • Bestrooi met de rest van de suiker

    • Bak op 200 graden Celsius 20 minuten

    • Flambeer eventueel met de calvados