aantal personen: 4
-
Ingrediënten:
-
1.25 dl verse frambozenpuree -
4 gr gelatinepoeder -
1 dl room -
25 gr suiker -
2 cl frambozenlikeur -
4 st mango -
Sinaasappelsap -
185 gr suiker
-
-
Bereiding:
-
Verwarm de melk en los hierin de gelatine op -
Voeg dit bij de frambozenpuree en zet het koel -
Klop de slagroom met 25 gram suiker en zet deze ook koel -
Als de frambozencompositie begint te geleren, de geslagen slagroom erdoor
spatelen -
Voeg tenslotte de likeur toe -
De bavarois verdelen over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes -
Plaats ze in de koelkast tot ze geserveerd worden -
Schil de goed rijpe mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit -
Pureer dit en meng wat sinaasappelsap toe tot 0.5 liter vruchtenpuree -
Kook 0.25 liter water met 185 gram suiker tot siroop en laat dit afkoelen -
Meng de koude suikersiroop met de vruchtenpuree en draai het geheel in de
ijsmachine tot een smeuige mangosorbet -
Stort de bavarois op koude borden -
Garneer met wat verse frambozen en kleine balletjes mango -
Schep de mangosorbet met behulp van een ijslepel midden op de bavarois -
Tenslotte decoreren met bijvoorbeeld een takje mint of wat citroenmelisse
-