aantal personen: 4



  • Ingrediënten:


    • 1.25 dl verse frambozenpuree

    • 4 gr gelatinepoeder

    • 1 dl room

    • 25 gr suiker

    • 2 cl frambozenlikeur

    • 4 st mango

    • Sinaasappelsap

    • 185 gr suiker



  • Bereiding:


    • Verwarm de melk en los hierin de gelatine op

    • Voeg dit bij de frambozenpuree en zet het koel

    • Klop de slagroom met 25 gram suiker en zet deze ook koel

    • Als de frambozencompositie begint te geleren, de geslagen slagroom erdoor
      spatelen

    • Voeg tenslotte de likeur toe

    • De bavarois verdelen over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes

    • Plaats ze in de koelkast tot ze geserveerd worden

    • Schil de goed rijpe mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit

    • Pureer dit en meng wat sinaasappelsap toe tot 0.5 liter vruchtenpuree

    • Kook 0.25 liter water met 185 gram suiker tot siroop en laat dit afkoelen

    • Meng de koude suikersiroop met de vruchtenpuree en draai het geheel in de
      ijsmachine tot een smeuige mangosorbet

    • Stort de bavarois op koude borden

    • Garneer met wat verse frambozen en kleine balletjes mango

    • Schep de mangosorbet met behulp van een ijslepel midden op de bavarois

    • Tenslotte decoreren met bijvoorbeeld een takje mint of wat citroenmelisse