• IngrediĆ«nten:

    • 200 gr cake
    • 3 el Marsala
    • 50 gr pure chocolade
    • 250 gr ricotta
    • 75 gr witte basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 75 gr Bigareaux


  • Bereiding:

    • Bekleed een kleine ronde schaal (doorsnede ca. 20 centimeter) met plasticfolie
    • Snijd de cake in dunne plakjes en leg deze op de bodem en tegen de wand van de vorm, houd 2 plakjes cake achter
    • Besprenkel de cake in de vorm met marsala
    • Rasp de chocolade grof
    • Doe de ricotta in een kom en roer de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor.
    • Meng de chocolade en puddingvruchtjes erdoor
    • Schep dit mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad
    • Dek het geheel af met de plakjes cake
    • Laat de cassata minstens 4 uur in de koelkast opstijven
    • Stort de cassata dan op een platte schaal en verwijder het folie
    • Eventueel kunt u de cassata nog bedekken met een dunne laag groene marsepein en/of garneren met de bigareaux
    • TIP: U kunt in plaats van ricotta ook evenveel kwark gebruiken