-
Ingrediënten:- 200 gr cake
- 3 el Marsala
- 50 gr pure chocolade
- 250 gr ricotta
- 75 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gr Bigareaux
-
Bereiding:- Bekleed een kleine ronde schaal (doorsnede ca. 20 centimeter) met plasticfolie
- Snijd de cake in dunne plakjes en leg deze op de bodem en tegen de wand van de vorm, houd 2 plakjes cake achter
- Besprenkel de cake in de vorm met marsala
- Rasp de chocolade grof
- Doe de ricotta in een kom en roer de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor.
- Meng de chocolade en puddingvruchtjes erdoor
- Schep dit mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad
- Dek het geheel af met de plakjes cake
- Laat de cassata minstens 4 uur in de koelkast opstijven
- Stort de cassata dan op een platte schaal en verwijder het folie
- Eventueel kunt u de cassata nog bedekken met een dunne laag groene marsepein en/of garneren met de bigareaux
- TIP: U kunt in plaats van ricotta ook evenveel kwark gebruiken