aantal personen: 4



  • IngrediĆ«nten:


    • 2.5 dl melk

    • 4 blaadjes gelatine

    • 25 gr suiker

    • 2 st eidooier

    • 2.5 dl slagroom

    • 50 gr bitterkoekjes

    • 25 gr boerenjongens

    • 12 st boerenmeisjes

    • 1.5 dl sinaasappelsap

    • Mintblaadjes

    • Geslagen room



  • Bereiding:


    • De melk verwarmen

    • Gelatine met suiker, eidooiers en wat warme melk gladroeren en al roerend bij
      de melk voegen

    • Al roerend verwarmen tot ongeveer 80 graden en laten binden

    • De melk mag niet gaan koken

    • De vla lobbig laten worden

    • De slagroom halfstijf slaan en door de vla spatelen

    • Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de vla spatelen en de massa
      overdoen in 4 vormpjes

    • De pudding in de koelkast op laten stijven

    • De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen

    • Sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen

    • Met slagroom en munt garneren