aantal personen: 4
-
Ingrediënten:
-
2.5 dl melk -
4 blaadjes gelatine -
25 gr suiker -
2 st eidooier -
2.5 dl slagroom -
50 gr bitterkoekjes -
25 gr boerenjongens -
12 st boerenmeisjes -
1.5 dl sinaasappelsap -
Mintblaadjes -
Geslagen room
-
-
Bereiding:
-
De melk verwarmen -
Gelatine met suiker, eidooiers en wat warme melk gladroeren en al roerend bij
de melk voegen -
Al roerend verwarmen tot ongeveer 80 graden en laten binden -
De melk mag niet gaan koken -
De vla lobbig laten worden -
De slagroom halfstijf slaan en door de vla spatelen -
Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de vla spatelen en de massa
overdoen in 4 vormpjes -
De pudding in de koelkast op laten stijven -
De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen -
Sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen -
Met slagroom en munt garneren
-