aantal personen: 4
-
Ingrediënten:
-
500 gr aalbessen -
5 blaadjes gelatine -
50 gr witte basterd suiker -
1 dl zoete witte wijn -
200 gr. blauwe bessen -
1.25 dl room -
1 el poedersuiker -
1 zakje vanille suiker
-
-
Bereiding:
-
Was de aalbessen en ris ze boven een pan -
Voeg 1 dl water toe -
Kook de aalbessen ca. 5 minuten tot ze zacht zijn -
Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water -
Laat de aalbessen in een zeef boven een kom uitlekken -
Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in het nog hete sap -
Los de basterdsuiker ook al roerende op in het sap -
Roer de wijn erdoor en laat dit mengsel in een bak met ijskoud water in ca. 10
minuten lobbig worden -
Was de blauwe bessen en dep ze droog met keukenpapier -
Schep de bessen door de aalbessengelei en verdeel de gelei over 4 eenpersoons
puddingvormpjes (inhoud ca. 1.5
dl) -
Laat de geleitjes in de koelkast in ca. 1 uur opstijven -
Klop de slagroom half stijf met de poedersuiker en vanillesuiker -
Stort de geleitjes op 4 borden en schep de slagroom ernaast
-