aantal personen: 4



  • IngrediĆ«nten:


    • 500 gr aalbessen

    • 5 blaadjes gelatine

    • 50 gr witte basterd suiker

    • 1 dl zoete witte wijn

    • 200 gr. blauwe bessen

    • 1.25 dl room

    • 1 el poedersuiker

    • 1 zakje vanille suiker



  • Bereiding:


    • Was de aalbessen en ris ze boven een pan

    • Voeg 1 dl water toe

    • Kook de aalbessen ca. 5 minuten tot ze zacht zijn

    • Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water

    • Laat de aalbessen in een zeef boven een kom uitlekken

    • Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in het nog hete sap

    • Los de basterdsuiker ook al roerende op in het sap

    • Roer de wijn erdoor en laat dit mengsel in een bak met ijskoud water in ca. 10
      minuten lobbig worden

    • Was de blauwe bessen en dep ze droog met keukenpapier

    • Schep de bessen door de aalbessengelei en verdeel de gelei over 4 eenpersoons
      puddingvormpjes (inhoud ca. 1.5
      dl)

    • Laat de geleitjes in de koelkast in ca. 1 uur opstijven

    • Klop de slagroom half stijf met de poedersuiker en vanillesuiker

    • Stort de geleitjes op 4 borden en schep de slagroom ernaast