aantal personen:6



  • IngrediĆ«nten:


    • 5 dl melk

    • 6 st eidooier

    • 200 gr suiker

    • 6 blaadjes gelatine

    • 5 cl beerenburg

    • 4 dl room

    • Aardbeien



  • Bereiding:


    • De melk aan de kook brengen

    • De eieren met de suiker schuimig kloppen en hier geleidelijk al roerend de
      melk bij schenken

    • Het geheel terugdoen in de pan en op een matig vuur laten binden

    • Zorg ervoor dat de vla niet gaat koken

    • De vla in 2 helften verdelen en door een helft de geweekte uitgeknepen gelatine
      roeren

    • De rest van de vla in een koudwaterbad koud roeren en de gesnipperde munt
      hierdoor roeren

    • Deze saus koud wegzetten

    • Voor de bavarois de vla met de gelatine koud wegzetten, tot de randen beginnen
      te geleren

    • De slagroom halfstijf slaan

    • De beerenburg door de gelerende vla roeren en de slagroom er voorzichtig door
      spatelen

    • De bavarois overdoen in een grote schaal of 6 kleine vormpjes en minimaal 4
      uur in de koelkast op laten stijven

    • De bavarois storten op een spiegel van de muntsaus en garneren met aardbeien en
      muntblaadjes