aantal personen: ?



  • IngrediĆ«nten:


    • 3 dl. Melk

    • 100 gr. suiker

    • 1 vanillestokje

    • 5 bl. Gelatine

    • 3 st eidooiers

    • 50 gr. amandelspijs

    • 1 dl. Room

    • 1 dl. Cassiscoulis

    • 100 gr. suiker

    • 2 bl. Gelatine

    • 2 dl. Cassiscoulis

    • 5 bl. Gelatine

    • 25 gr. suiker

    • 1 dl room

    • 1 bos mint

    • 1 dl. Water

    • 50 gr. suiker

    • 2 el. Amandelschaafsel

    • Aardbeien

    • Aalbessen


    Bereiding:


    • Voor de amandelbavaroise de melk met de helft van de suiker en het gespleten
      vanillestokje aan de kook brengen

    • De gelatine weken

    • De eierdooiers met de rest van de suiker kloppen en hier enkele lepels kokende
      melk doorkloppen

    • Dit mengsel van het vuur af door de rest van de melk kloppen en op een zacht
      vuur laten binden

    • Amandelspijs toevoegen

    • De geweekte gelatine er doorheen kloppen

    • De massa af laten koelen

    • 1 deciliter slagroom lobbig kloppen en door de massa spatelen


      Cassisgelei:

    • De gelatine weken

    • De coulis verwarmen en de gelatine erdoor roeren

    • Tien timbaaltjes vullen met een bodempje gelei en op laten stijven

    • Doe daarna wat amandelbavaroise in de timbaaltjes en opnieuw op laten stijven


      Cassisbavaroise:

    • 1 deciliter coulis verwarmen; de geweekte gelatine toevoegen en op laten lossen

    • De overige coulis toevoegen en laten koelen 1 deciliter room lobbig slaan en
      door de coulis spatelen

    • Dit op de opgestijfde amandelbavaroise scheppen en opnieuw op laten stijven


      Saus:

    • De munt met 1 deciliter water opzetten en laten trekken

    • Zeven en 50 gram suiker hierin op laten lossen en af laten koelen

    • De geschaafde amandelen licht roosteren


      Presentatie:

    • De timbaaltjes even in een bak met heet water zetten en op het bord storten

    • De saus er omheen gieten en garneren met amandelen, fruit en muntblaadjes


      In plaats van timbaaltjes kan ook een driehoek- of tunnelterrine gebruikt
      worden; de vorm dan eerst bekleden met
      plasticfolie