aantal personen: 4 – Dessert
-
Ingrediënten:- 4 ovenvaste gratinschaaltjes
- 3 sinaasappelen
- 2 el water
- 2 el lichtgekleurde limonadesiroop (bijvoorbeeld exotische vruchten)
- 3 stevige bananen
- 2 eierdooiers
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/8 l slagroom
- Poedersuiker om te bestrooien
-
Bereiding:- Schil de sinaasappelen boven een kom tot op het vruchtvlees en vang het uitlopende sap op
- Snijd de sinaasappelen in niet te dunne plakken
- Roer het water en de limonadesiroop door het sinaasappelsap
- Snijd de bananen in schuine plakken en haal ze door het sap
- AFWERKEN:
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Verdeel de plakken banaan en sinaasappel over de schaaltjes
- Verdeel er het sap over
- Zet de schaaltjes circa 5 minuten in de voorverwarmde oven
- Klop intussen de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker met de mixer licht en luchtig
- Klop er de slagroom door en blijf kloppen tot het een lobbig mengsel is
- Neem de schaaltjes uit de oven, schakel de ovengrill in en verdeel de eierroom over het fruit
- Bestrooi met poedersuiker en zet circa 3 minuten onder de grill
- Blijf in de buurt en let er op dat de room niet te donker kleurt
- Serveer eventueel met een bolletje ijs