aantal personen: 4 – Dessert


  • IngrediĆ«nten:

    • 4 ovenvaste gratinschaaltjes
    • 3 sinaasappelen
    • 2 el water
    • 2 el lichtgekleurde limonadesiroop (bijvoorbeeld exotische vruchten)
    • 3 stevige bananen
    • 2 eierdooiers
    • 2 el suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1/8 l slagroom
    • Poedersuiker om te bestrooien


  • Bereiding:

    • Schil de sinaasappelen boven een kom tot op het vruchtvlees en vang het uitlopende sap op
    • Snijd de sinaasappelen in niet te dunne plakken
    • Roer het water en de limonadesiroop door het sinaasappelsap
    • Snijd de bananen in schuine plakken en haal ze door het sap
    • AFWERKEN:
    • Verwarm de oven voor op 220 graden
    • Verdeel de plakken banaan en sinaasappel over de schaaltjes
    • Verdeel er het sap over
    • Zet de schaaltjes circa 5 minuten in de voorverwarmde oven
    • Klop intussen de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker met de mixer licht en luchtig
    • Klop er de slagroom door en blijf kloppen tot het een lobbig mengsel is
    • Neem de schaaltjes uit de oven, schakel de ovengrill in en verdeel de eierroom over het fruit
    • Bestrooi met poedersuiker en zet circa 3 minuten onder de grill
    • Blijf in de buurt en let er op dat de room niet te donker kleurt
    • Serveer eventueel met een bolletje ijs