aantal personen:
-
Ingrediënten:
-
3 st goudreinet -
40 gr biggareaux -
40 gr Amarene kersen -
20 gr geraspte citroenschil -
200 gr rozijnen -
40 gr gepelde walnoten -
1 tl gemalen kaneel -
4 vel strudeldeeg -
75 gr. boter -
4 bol vanille ijs -
1/2 vanillestokje -
1 dl room -
1 st eidooier -
30 gr suiker
-
-
Bereiding:
-
De appels schillen en in blokjes snijden -
Bigarreaux en amarenen grof hakken en mengen met appel, citroenrasp, rozijnen,
walnoten en kaneel -
De plakken deeg dakpansgewijs neerleggen en het appelmengsel hier gelijkmatig
over verdelen -
Het deeg stevig oprollen en op een bakplaat leggen -
Het deeg goed bestrijken met gesmolten boter en in de op 180 graden
voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar
laten worden -
Het deeg tijdens het bakken regelmatig met gesmolten boter bestrijken om
scheuren te voorkomen -
De appelstrudel af laten koelen en een dag in de koelkast laten besterven -
Voor de saus het vanillestokje opensnijden en met de room op een klein vuur
laten trekken -
De room tegen de kook aan laten komen en het merg uit het stokjes schrapen -
De eidooier met de suiker gladroeren en de room hier beetje voor beetje
doorroeren -
Het mengsel terugdoen in de pan en op een klein vuur laten binden -
De saus mag niet weer gaan koken! -
De strudel in plakken van 4 cm snijden en in een voorverwarmde oven even
opwarmen -
De strudelplakken met poedersuiker bestrooien en op de borden leggen -
De bolletjes ijs eveneens op de borden leggen -
De warme saus in kleine bakjes schenken en deze op de borden zetten -
Het geheel met een takje munt en sinaasappelpartjes garneren
-