aantal personen: ?



  • IngrediĆ«nten:


    • 300 gr. volkorenmeel

    • 3 tl. bakpoeder

    • 2 tl. speculaaskruiden

    • 1/2 tl. geraspte nootmuskaat

    • 125 gr. bruine basterdsuiker

    • 250 gr. gedroogde dadels (gehakt)

    • 500 gr. handappels, geschild en uitgeboord

    • 1,5 dl. half zoete cider

    • 3 eieren

    • 0,8 dl olie, om in te vetten

    • 2 el heldere honing



  • Bereiding:


    • Verwarm de oven voor op 175 graden

    • Vet een taartvorm met een doorsnee van 20 cm. in

    • Bekleed vervolgens de bodem met vetvrij papier en vet ook het papier in

    • Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en doe de in de zeef overgebleven
      zemelen erbij

    • Voeg dan de speculaaskruiden, nootmuskaat en dadels toe

    • Rasp de helft van de appels en doe ze met de cider, de eieren en de olie bij de
      droge ingredienten

    • Klop het mengsel zorgvuldig met een houten lepel en doe het dan in de springvorm

    • Snijd de rest van de appels in dunne plakjes en schik die in twee cirkels
      dakpansgewijs op de taart

    • Zet in het midden een paar plakjes rechtop

    • Bak de taart 1 tot 1,5 uur in de oven, tot de breinaald (droog) er schoon uit
      komt

    • Stort de taart op een rooster en verwijder het papier

    • Verwarm terwijl de taart nog warm is, de honing 1 minuut

    • Bestrijk de appel met de honing en laat de taart afkoelen