aantal personen: ?
-
Ingrediënten:
-
300 gr. volkorenmeel -
3 tl. bakpoeder -
2 tl. speculaaskruiden -
1/2 tl. geraspte nootmuskaat -
125 gr. bruine basterdsuiker -
250 gr. gedroogde dadels (gehakt) -
500 gr. handappels, geschild en uitgeboord -
1,5 dl. half zoete cider -
3 eieren -
0,8 dl olie, om in te vetten -
2 el heldere honing
-
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 graden -
Vet een taartvorm met een doorsnee van 20 cm. in -
Bekleed vervolgens de bodem met vetvrij papier en vet ook het papier in -
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en doe de in de zeef overgebleven
zemelen erbij -
Voeg dan de speculaaskruiden, nootmuskaat en dadels toe -
Rasp de helft van de appels en doe ze met de cider, de eieren en de olie bij de
droge ingredienten -
Klop het mengsel zorgvuldig met een houten lepel en doe het dan in de springvorm -
Snijd de rest van de appels in dunne plakjes en schik die in twee cirkels
dakpansgewijs op de taart -
Zet in het midden een paar plakjes rechtop -
Bak de taart 1 tot 1,5 uur in de oven, tot de breinaald (droog) er schoon uit
komt -
Stort de taart op een rooster en verwijder het papier -
Verwarm terwijl de taart nog warm is, de honing 1 minuut -
Bestrijk de appel met de honing en laat de taart afkoelen
-