aantal personen: 4



  • IngrediĆ«nten:


    • 500 gr abrikozen

    • 1 el citroensap

    • 4 el abrikozenjam

    • 250 gr boter

    • 250 gr witte basterd suiker

    • 2 st. eieren

    • 325 gr bloem

    • 2 tl kaneel

    • Zout



  • Bereiding:


    • Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in
      stukjes

    • Schep de abrikozen, het citroensap en de jam in een kom door elkaar

    • Vet een lage taartvorm met een doorsnede van 26 cm in

    • Klop in een kom 100 gram boter met 100 gram basterdsuiker en een snufje zout
      in ca. 5 minuten tot een romig en
      cremekleurige massa

    • Klop de eieren er een voor een door

    • Schep er 100 gram bloem luchtig door

    • Schep het deeg in de vorm en strijk het over de hele bodem uit

    • Verdeel het abrikozenmengsel erdoor

    • Doe 225 gram bloem, 150 gram suiker en de kaneel in een kom en snijd 150 gram
      koude boter in kleine stukjes erdoor

    • Wrijf dit deeg met de vingers tot een kruimelig deeg

    • Strooi de kruimels over de abrikozen

    • Bak de vlaai in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius in ca. 45 minuten
      goudbruin en gaar