aantal personen: 4
-
Ingrediënten:
-
500 gr abrikozen -
1 el citroensap -
4 el abrikozenjam -
250 gr boter -
250 gr witte basterd suiker -
2 st. eieren -
325 gr bloem -
2 tl kaneel -
Zout
-
-
Bereiding:
-
Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in
stukjes -
Schep de abrikozen, het citroensap en de jam in een kom door elkaar -
Vet een lage taartvorm met een doorsnede van 26 cm in -
Klop in een kom 100 gram boter met 100 gram basterdsuiker en een snufje zout
in ca. 5 minuten tot een romig en
cremekleurige massa -
Klop de eieren er een voor een door -
Schep er 100 gram bloem luchtig door -
Schep het deeg in de vorm en strijk het over de hele bodem uit -
Verdeel het abrikozenmengsel erdoor -
Doe 225 gram bloem, 150 gram suiker en de kaneel in een kom en snijd 150 gram
koude boter in kleine stukjes erdoor -
Wrijf dit deeg met de vingers tot een kruimelig deeg -
Strooi de kruimels over de abrikozen -
Bak de vlaai in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius in ca. 45 minuten
goudbruin en gaar
-