• IngrediĆ«nten:

    • 600 gr aardbeien
    • 12 blaadjes gelatine
    • 1 fles Sauterneswijn
    • 6 dl Melk
    • 8 st eidooier
    • 150 gr suiker
    • 1 vanillestokje
    • Poedersuiker
    • Aardbeien
    • Mintblaadjes



  • Bereiding:

    • De aardbeien wassen, schoonmaken, uit laten lekken en in vieren snijden
    • De gelatine in ruim koud water weken
    • Een deciliter Sauternes tot 60 graden verwarmen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen
    • De rest van de Sauternes erbij schenken
    • Een patevorm met plasticfolie bekleden en hierin een laagje aardbeien leggen
    • De aardbeien bedekken met een deel van de Sauternes
    • De vorm in de koelkast zetten en laten geleren
    • De vorm met de rest van de aardbeien en Sauternes vullen en de terrine minimaal vier uur in de koelkast wegzetten
    • Voor de saus de melk met de helft van de suiker en het opengesneden vanillestokje langzaam aan de kook brengen
    • De eidooiers met de rest van de suiker in de keukenmachine creme-achtig en wit kloppen
    • Het vanillestokje verwijderen en de melk, terwijl de keukenmachine draait, langzaam bij de dooiers schenken
    • De vla overdoen in de pan en al roerend op een matig vuur laten binden
    • Pas erop dat de vla niet gaat koken!
    • De creme Anglaise zeven en in een koud waterbad koud roeren
    • De creme tot gebruik in de koelkast wegzetten
    • De terrine storten op een plank, het plasticfolie verwijderen en de terrine in plakken snijden
    • De plakken op een bord leggen en de creme Anglaise hieromheen schenken
    • Met poedersuiker, aardbeien en muntblaadjes garneren