aantal personen: 2
-
Ingrediënten:
-
2 kleine kiwi’s -
150 gr. aardbeien -
2 bl. witte gelatine -
2 el. creamsherry -
1 zakje vanillesuiker -
1 afgestreken lepel suiker -
1 eierdooier -
1/8 l. slagroom
-
-
Bereiding:
-
Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes -
Snijd plakjes in halve maantjes -
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en laat ze goed uitlekken -
Halveer de aardbeien dan -
Week de gelatine in koud water -
Verhit de sherry met vanillesuiker, kristalsuiker en eidooier al roerend tot
net onder het kookpunt, de saus begint dan te binden -
Neem de pan van het vuur en los de gelatine erin op -
Laat afkoelen -
Klop de slagroom met suiker bijna stijf -
Meng de gelatine-oplossing als het lobbig wordt door de slagroom -
Schik plakjes kiwi en aardbeien in coupes en schep er een laagje roomcreme op -
Herhalen tot het op is -
Eindigen met roomcreme en vruchtjes om te garneren -
Zo koud mogelijk serveren
-