aantal personen: 2



  • IngrediĆ«nten:


    • 2 kleine kiwi’s

    • 150 gr. aardbeien

    • 2 bl. witte gelatine

    • 2 el. creamsherry

    • 1 zakje vanillesuiker

    • 1 afgestreken lepel suiker

    • 1 eierdooier

    • 1/8 l. slagroom



  • Bereiding:


    • Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes

    • Snijd plakjes in halve maantjes

    • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en laat ze goed uitlekken

    • Halveer de aardbeien dan

    • Week de gelatine in koud water

    • Verhit de sherry met vanillesuiker, kristalsuiker en eidooier al roerend tot
      net onder het kookpunt, de saus begint dan te binden

    • Neem de pan van het vuur en los de gelatine erin op

    • Laat afkoelen

    • Klop de slagroom met suiker bijna stijf

    • Meng de gelatine-oplossing als het lobbig wordt door de slagroom

    • Schik plakjes kiwi en aardbeien in coupes en schep er een laagje roomcreme op

    • Herhalen tot het op is

    • Eindigen met roomcreme en vruchtjes om te garneren

    • Zo koud mogelijk serveren