Cashewburger met appel
aantal personen:
-
Ingrediënten:- 250 gr gezouten cashewnoten
- 2 st volkoren beschuiten
- 2 el curry ketchup
- 1 el gemberjam
- 3 tl kerriepoeder
- 2 el verse bieslook
- 3 el olie
- 1 appel
-
Bereiding:- Maal de cashewnoten in de keukenmachine of in de rauwkostmolen fijn
- Verkruimel de beschuiten erboven
- Meng de curryketchup, gemberjam, 2 theelepels kerriepoeder en de bieslook erdoor
- Meng alles goed tot een homogeen mengsel en vorm er 4 platte schijven van
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de cashewburgers op zacht vuur in ca. 6 minuten
bruin en gaar - Keer ze regelmatig
- Schil intussen de appel en snijd hem in 12 dunne schijfjes
- Bestrooi de appelschijfjes met 1 theelepel kerriepoeder en bak ze ca. 1 minuut met de
burgers mee - Garneer de burgers met de appelschijfjes en enkele sprieten bieslook
- Lekker met gebakken krieltjes en gesmoorde groene kool