Cashewburger met appel


aantal personen:


  • IngrediĆ«nten:

    • 250 gr gezouten cashewnoten
    • 2 st volkoren beschuiten
    • 2 el curry ketchup
    • 1 el gemberjam
    • 3 tl kerriepoeder
    • 2 el verse bieslook
    • 3 el olie
    • 1 appel


  • Bereiding:

    • Maal de cashewnoten in de keukenmachine of in de rauwkostmolen fijn
    • Verkruimel de beschuiten erboven
    • Meng de curryketchup, gemberjam, 2 theelepels kerriepoeder en de bieslook erdoor
    • Meng alles goed tot een homogeen mengsel en vorm er 4 platte schijven van
    • Verhit de olie in een koekenpan en bak de cashewburgers op zacht vuur in ca. 6 minuten
      bruin en gaar
    • Keer ze regelmatig
    • Schil intussen de appel en snijd hem in 12 dunne schijfjes
    • Bestrooi de appelschijfjes met 1 theelepel kerriepoeder en bak ze ca. 1 minuut met de
      burgers mee
    • Garneer de burgers met de appelschijfjes en enkele sprieten bieslook
    • Lekker met gebakken krieltjes en gesmoorde groene kool