Aantal personen: 1

Ingrediƫnten

  • 1 teentje knoflook
  • Een handvol sla
  • Wat gesneden bieslook
  • Enkele verse maggi(kruid)blaadjes
  • Enkele verse basilicumblaadjes
  • 1 bolletje mozzarella, in blokjes gesneden
  • 1 avocado geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 appel geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 ontpitte tomaat in blokjes gesneden
  • 1 rode ajuin in fijne schijfjes gesneden zodat die ringen geven.
  • Enkele verse champignons
  • Olijfolie met basilicum

Bereiding:

  1. Snij het teentje knoflook in twee en wrijf daarmee je slakom in
  2. Scheur de sla van elkaar met de handen en doe ze in de kom
  3. Vervolgens de mozzarellablokjes, de tomatenblokjes, advocadoblokjes en appelblokjes
  4. Twee a drie in fijne schijfjes gesneden verse champignons
  5. Doe ook de ajuinringen erbij
  6. Doe de gesneden bieslook en de verscheurde maggi en basilicum erbij
  7. Overgiet alles royaal met de olijfolie met basilicum
  8. Doe daarop royaal (naar smaak) gemalen peper uit de pepermolen
  9. Eventueel naar smaak een klein scheutje azijn bijvoegen
  10. Serveren met in blokjes gesneden gekookte aardappelen (koud laten worden) of er gekookte pasta (koud laten worden) eronder