Aantal personen: 1
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- Een handvol sla
- Wat gesneden bieslook
- Enkele verse maggi(kruid)blaadjes
- Enkele verse basilicumblaadjes
- 1 bolletje mozzarella, in blokjes gesneden
- 1 avocado geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 appel geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 ontpitte tomaat in blokjes gesneden
- 1 rode ajuin in fijne schijfjes gesneden zodat die ringen geven.
- Enkele verse champignons
- Olijfolie met basilicum
Bereiding:
- Snij het teentje knoflook in twee en wrijf daarmee je slakom in
- Scheur de sla van elkaar met de handen en doe ze in de kom
- Vervolgens de mozzarellablokjes, de tomatenblokjes, advocadoblokjes en appelblokjes
- Twee a drie in fijne schijfjes gesneden verse champignons
- Doe ook de ajuinringen erbij
- Doe de gesneden bieslook en de verscheurde maggi en basilicum erbij
- Overgiet alles royaal met de olijfolie met basilicum
- Doe daarop royaal (naar smaak) gemalen peper uit de pepermolen
- Eventueel naar smaak een klein scheutje azijn bijvoegen
- Serveren met in blokjes gesneden gekookte aardappelen (koud laten worden) of er gekookte pasta (koud laten worden) eronder